Published On: 10 Korrik, 2016

SBASHK-u në Deçan vlerëson idenë për testimin e mësimdhënësve, lojë politike

lushaj565

Adem Lushaj
Dega e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit shkencës dhe Kulturës (SBASHK-u) në Deçan, kundërshton testimin e mësimdhënësve, që sipas tyre, është një lojë politike, se sa interesim për rritje të cilësisë në arsim, ngase politika është ajo që ka ndikuar në gjendjen në të cilët gjendet arsimi sot. SBASHK-u kërkon nga institucionet e shtetit, qofshin lokale apo qendrore, që ti përmbushin premtimet e dhëna në krijimin e kushteve të mirëfillta për punë, sikurse të hjekin dorë nga punësimet politike në fushën e arsimit. Avdullah Lataj, kryetar i degës së Deçanit, ka thënë se punëtorët arsimor janë të gatshëm të përfillin çdo vendim që është në interes të ngritjes së cilësisë në arsim, por assesi të bëhet lojë me mësimdhënësit, që janë pjesa më e ndritur e historisë së Kosovës.
“Ku mbeti kurrikula shkollore që ende s’ka filluar në tërësi, sepse kjo është veç në fazën e pilotimit me mjaft probleme? Ku mbeti digjitalizimi i shkollave? Ku mbeti depolitizimi i shkollave? Ku është përvoja e mësimdhënësve gjatë viteve 89-99”, është shprehur Lataj, për të cilin është mungesë e madhe mos funksionalizimi i inspektorati komunal i arsimit, që dikur kontrollonte secilin mësimdhënës për punën e tij. Gjithnjë sipas kryetarit të SBASHK në Deçan, kërkesat e dala për testim të mësimdhënësve kanë për të dështuar, sikurse që dështuan edhe në Shqipëri, që më tepër ishte i karakterit politik, se atij profesional. “Vizita e paradokohshme e ministres së arsimit të Shqipërisë në Kosovë, nuk ishte e rastësishme, ngase kërkoj që edhe Kosova të përfshihet në këtë vorbull, me qëllim të gjetjes së arsyetimit tek mësimdhënësit e tyre, e t’iu thuhet, “Ja edhe Kosova do i testoj mësimdhënësit e vet”, pa elaboruar mirë rezultatin përfundimtar, si dhe qëllimin e testimit!!!
“Mësimdhënësit duhet të kontrollohen, kritikohen, gradohen e lavdërohen, madje edhe të përjashtohen për mos punë, por këto vlerësime duhet kryer nga trupa profesionale dhe në mënyrë permanente, çdo orë, ditë dhe muaj, nëse dëshirojmë arsim cilësor”, kë nënvizuar në Avdullah Lataj, kryetar i Sindikatës së Arsimit në Deçan, për të cilin defekti qëndron tek Qeveritë (lokale dhe qendrore), konkretisht te Ministria e Arsimit e Kosovës, ngase mësimdhënësit asnjëherë nuk pyeten veç për çështjet arsimore, por këtu ndërhyjnë dhe vendosin personat politik, dhe grupet rreth tyre.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...