Published On: 8 Korrik, 2016

SBAShK-u kundër testit për mësimdhënës

Këshilli Drejtues i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, në takimin e jashtëzakonshëm ka kundërshtuar testin për mësimdhënës, të paraparë nga Ministria e Arsimit, për muajin tetor, duke thënë se ky test është denigrim i personalitetit dhe mosnjohje e dijës së të mësimdhënësve.

Ata madje kanë paralajmëruar edhe greva në rast se një test i tillë tenton të mbahet.

Kryetari i Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës në Kosovë, Rrahman Jashari, është shprehur kundër testit me shkrim.

 “Ne jemi që të vlerësohet përformanca e mësimdhënësve përmes hospitimeve dhe analizave të tjera, por kryesia e SBAShKU-t është kundër idesë për t’i testuar me shkrim mësimdhënësit ngase kjo konsiderohet si degradim i punës së tyre, degradim i dijës së arritur gjatë studimeve”.

“Po ashtu Ministria nuk ka kompetencë të vlerësojë dijen e mësimdhënësve sepse këtë dije e kanë vlerësuar profesorë të universiteteve gjatë gjithë viteve të shërbimit dhe studimit të mësimdhënësve”, tha Jashari.

Jashari gjithashtu tha se mësimdhënësit e Kosovës nuk kanë frikë nga testi por e konsiderojnë si një denigrim të personalitetit dhe diplomave të tyre.

Kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jashari tha se gjatë takimit të mbajtur me ministrin Arsim Bajrami dhe me kabinetin e tij, kanë diskutuar edhe për universitetet dhe sfidat e administratës publike.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...