Published On: 29 Shkurt, 2016

Saraji i Shkupit me xhami të re dhe shtyllë 50-metërshe me flamur kombëtar!

  • Edhe komuna e Sarajit, në dalje të Shkupit në rrugën për Tetovë, nuk i ka shpëtuar frymës së vendosjes së simboleve fetare dhe etnike, njofton TV21.

Nga kjo komunë theksojnë se janë dy iniciativa nga banorë dhe shoqata. Njëra prej tyre për vendosjen e një shtylle 50-metërshe me flamurin kombëtar në hyrje të Sarajit dhe tjetra, ndërtimi i një xhamie në fshatin Matkë të kësaj komune.

Për këtë deklarohet kryetari i kësaj komune, Bekim Murati.

“Në komunën e Sarajit kanë arritur disa iniciativa. Njëra nga ato është ndërtimi i një xhamie në vendbanimin Matkë, vend ky i cili është i banuar me shumicë shqiptare, pikërisht të përkatësisë fetare myslimane. Gjithashtu në komunën e Sarajit ka iniciativë nga organizata të ndryshme qytetare për vendosjen e një flamuri të madh në hyrje të Sarajit. Kuptohet këto kërkesa do t’i shqyrtojnë dhe konform planeve të komunës. Sigurisht që do t’i përgjigjemi pozitivisht kërkesave të banorëve të cilët përbëjnë mbi 97% të popullatës shqiptare në komunën e Sarajit”, tha Murati.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...