Published On: 26 Maj, 2017
Bota |

Samiti i NATO-s, Trump: 23 anëtaret nuk i përmbushin detyrimet

Ashtu sikurse pritej, presidenti Trump i ka kritikuar vendet anëtare të NATO-s për mospërmbushje të detyrimeve financiare, duke u shprehur se kjo është diçka e padrejtë që rëndon mbi qytetarët dhe taksapaguesit amerikanë.

Trump nënvizoi se shumë shtete kanë borxhe të mëdha nga vitet e shkuara. Në fjalën e tij gjatë samitit të NATO-s, Trump kërkoi gjithashtu një angazhim më të madh në luftën kundër terrorizmit. Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, ka kërkuar që vendet anëtare të NATO-s të rrisin shpenzimet e tyre ushtarake për të mbërritur në normën e kërkuar prej 2%-shit të GDP-së, duke u shprehur se kjo tregon seriozitetin e aleatëve në luftën kundër sfidave të përbashkëta, siç është terrorizmi, rreziku i Rusisë etj.

23 nga 28 vende anëtare janë ende larg këtij objektivi, ka thënë presidenti amerikan.

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...