Published On: 15 Gusht, 2016

Sa të ketë jetë kënga e Osman Sefes do të dëgjohet

Shaban Baksi

Me keqardhje mora lajmin e ndarjes nga kjo jetë të Rapsodit Osman Sefa Mleqani. Sa të ketë tokë dhe të jetoj njerëzimi, zëri, kënga e Osman Sefes do të dëgjohet, do të mbahet në mend për zërin e tij si dhe motivet e këngëve që i ka interpretuar, përjetuar dhe na i la pas vedi Osman Sefa”’.
Për shkak të këngëve patriotike të cilat i këndonte shpeshëherë ishte edhe i arrestuar nga regjimi serbosllav.
Familjes të Sefe Mleqanit iu shprehu ngushllime për vdekjen e Osman Sefes, far e fisit, adhuruesve, kolegëve të këngës dhe gjithë Shqipërisë. Do të shkruhet në historinë kulturore të Kosovës, Shqipërisë, në enciklopedinë ”Rapsodet e trojeve shqiptare” për Mleqanin.
I lehtë i qoftë dheu i Kosovës, i tërë Shqipërisë që aq shumë sakrifikoi për te …

Lavdi Rapsodit të pavdekshëm Osman Sefa.

15, gusht 2016 Prishtinë

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...