Published On: 17 Shkurt, 2016

Sa më lodhin këto ngjyra, se s’më thojnë asgjë…!

 

Sot ka festë në të gjithë Kosovën dhe ka protestë në Prishtinë, diçka që në shiqim të parë duket krejt normale sikur ne të ishim shtet normal dhe më njerëz normal, por e vërteta është diçka krejt tjetër..sepse jo vetëm se ngjyrat nuk i takojnë festës tonë për të cilën po festohët, por as protestës nuk i takon të mbroj ngjyra që nuk thojnë asgjë…

Kosova, Prishtina dhe njerëzit e saj sot festojnë ditën e pavarësisë, ditë kjo që u la në gjak deri sa erdhë, dhe si e tillë është ditë e shenjtë dhe e shënuar në histori si ditë e pavarësisë, por ç’na duhet ne kjo ditë me këto ngjyra: ngjyra që s’na thojnë asgjë..përtej një harte gjeografike që tashmë edhe afrikanët më inferior e din fort mirë se ku i bie Kosova, sepse u la së pari në gjak dhe pastaj erdhi dita e pavarësisë…
E din edhe e gjithë bota moderne e njerëzore, se këta që sot po festojnë ditën e pavarësisë, janë pikërisht ata që janë UZURPATORËT më të mdhenjë të pronës së Kosovës dhe ëndrrave të popullit të saj, për një jetë më të mirë e më të lumtur, në vendin tonë, në Kosovën tonë, në lirinë tonë. Por, prapë e them, në emër të kujt festohët sot? të lirisë, çlirimit, demokracisë, barazisë, mirëqenies apo UZURPIMËVE? Më thuani ore ju që festoni sot se, përse të festoj edhe unë me ju? Apo po mendoni që të gjithë ata që sot janë në festë apo po festojnë sot në mënyrën e tyre, edhe ata janë uzurpatorët e Kosovës? Jo jo, e keni gabim, populli nuk festonë sot me ju, ata festojnë sot sepse është ditë feste dhe s’ka lidhje me ju kjo ditë, por me shumë ka të bëjë me ditën e pavarësisë, ku padyshim ngjyrat e saj nuk thojnë asgjë..!

Për ironi të fatit dhe ndoshta edhe të popullit, sot në Prishtinë do të ketë edhe protestë, diçka që jo vetëm që është e lejuar dhe bazike në funksionalizimin e shtetit, por edhe e shëndet një demokraci e sistem pluralistë, sepse ruan balancin në mes ekzekutivit dhe popullit, i cili shpesh gjindët në mes, për të mos thën i përulur dhe i nënshtruar, karshi pozitës e opozitës, dhe jo vetëm kaq, e dini ju sot që protestoni se përse keni dalur në Prishtinë? A e keni në radhët tuaj dike që është UZURPATORË i pasurisë tonë të përbashkët? A keni ju dike rreth vetës që po gjykohët për vjedhje ndaj pasurisë sonë? Unë besoj se po, dhe jo vetëm një, por edhe shumë bile..me emra e mbiemra janë, udhëheqës ishin, të mirë e të këqi, ata që ashin, amo keni shumë idiotë e shkatërrues të pasurisë së Kosovës në radhët tuaj. Dhe pytja instinktive është: çfarë ngjyra po mbroni? të pavarësisë, lirisë, demokracisë, çlirimit apo pasurisë? E dini se, këto ngjyra që mbroni ju, i keni përzier aq shumë që asgjë s’më thojnë, jo vetëm mua, por askujtë në Kosovë, përveç atyre që janë UZURPATORË të Kosovës!

Dilni hapur ju që protestoni dhe tregoni ngjyrat tuaja, ngjyra që të gjithë ne do ti mbrojmë dhe ti duam..por jo ato që na lodhin dhe asgjë nuk na thojnë..!!

– – – – – –
Agron Zeqiraj
Pforzheim, 17.02.2016

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...