Published On: 29 Shkurt, 2016

Sa më ka marrë malli të shkoj kah Kërçova

Nga Demir Krasniqi 

Oh , sa m’ ka marrë malli  të shkoj  kah Kërçova –

T’ shoh fshatrat  dhe  malet –   këngët që ua  këndova !

Oh, sa m’ ka marrë malli të dalë te Kalaja –

Me  këngë  flakë ta kalli  nga shpirti e sevdaja !

Oh, sa m’ ka marrë malli të shkoj në  Krushinë –

T’ dal në atë shpat mali, t’ këndoj për Zhubrinë !

Prej aty ta shoh Kërçovën me rrethinë

Dhe t’ia këndoj këngët bashkë me violinë !

Oh, sa m’ ka marrë malli të shkoj  në Garanë –

T’ kujtoj dasmat, ndejat , bukën  ku  kam ngranë !

Aty  ku ka lindur trim  Dervish Llokaçi –

T’ vjetër e  të rinj me këngë do t’ i  kënaqi !

Oh , sa m’ ka marrë malli të shkoj kah Shitova –

T’ kujtoj Ali Zejnën , që dikur këndova !

Oh, sa m’ ka marrë malli t’ shkoj kah Berikova –

T’ua këndoj  në dasma , këngët  nga  Gjakova !

Oh, sa m’ ka marrë malli të shkoj në Mahmude –

Nga thellësia e shpirtit t’i këndoj prelude !

Oh, sa m’ ka marrë malli t’ shkoj në Arangjell –

T’ua këndoj  traditat , njerëzit porsi  engjëll !

Oh, sa m’ ka marrë malli t’ shkoj në Popojan –

T’ ua këndoj këngët n’ melos tropojan !

Oh, sa m’ ka marrë malli t’ shkoj n’ dasma t’ Reçanit –

T’ua këndoj këngët n’ melos të Deçanit !

Oh, sa m’ ka marrë malli të shkoj kah Greshnica –

T’ua këndoj këngët s’ bashku me mezhnica !

Oh, sa m’ ka marrë malli të shkoj kah Sërbica –

T’ ia këndoj këngën bukës që gatuan baçica !

Oh, sa m’ ka marrë malli të shkoj kah Cërvica –

Atje ku mikpritja bahet hiq pa spica !

Oh, sa m’ ka marrë malli të shkoj kah Leshnica –

T’ua këndoj këngët që i këndon Drenica !

Oh, sa m’ ka marrë malli të shkoj kah Jagolli –

T’ua këndoj këngët burrave t’ atij trolli !

Oh, sa m’ ka marrë malli t’ shkoj në Trapçindoll –

T’ua këndoj mikpritjen , sofrat me bukë boll !

Oh, sa m’ ka marrë malli t’ shkoj  në Kolibarë –

T’i  shoh ata burra që janë n’ rrugë të mbarë !

Oh, sa m’ ka marrë malli të shkoj në Kollarë –

T’ iu këndoj mësuesve s’ bashku me shkollarë !

Oh, sa m’ ka marrë malli t’ shkoj n’ dasma t’ Baçishtës –

T’ua këndoj këngët me vargje t’ Gjergj Fishtës !

Oh, sa m’ ka marrë malli t’ shkoj në Prapadishtë –

T’ ua këndoj këngët me kuptim t’ shumëfishtë !

Oh, sa m’ ka marrë malli t’ shkoj në  Drogomisht  –

T’ ua këndoj  mikpritjen pa hile , pa  bisht !

Krenari ka toka  n’ Drogomisht të  Madh –

Burrave  iu shndritë koka – plisat i mbajnë  bardh !

Drogomishti i Vogël ka zemër të madhe –

Djemtë porsi petrita , vajzat si sorkadhe !

Oh , sa m’ ka marrë malli t’ shkoj ta shoh Tuhinin –

T’ ia këndoj nga zemra Shefki Jagodinin !

Oh, sa m’ ka marrë malli për trima t’ Uskanës –

Këngët ma të bukura t’ ia këndoj Sulltanës !

T’ shkoj ta shoh  Ujëmirin , Qafën  n’ atë rrëzë malit –

T’i këndoj Sulltanës,  që e preu  nipin e  Mikajlit!

Oh, sa m’ ka marrë malli  të shkoj me bilbilat  –

N’ dasma të Zajazit ,  t’i  këndoj Mefailat !

T’ i këndoj Kalosh Danit e Sadin Selmanit ,

Trimave t’ mejdanit – për Liri  t’ Vatanit !

T’ këndoj Habib Kaleshin e Halim Mangupin –

Që  robërinë  s’e  deshën , nuk duruan turpin !

Nuredin Elezin dhe Mejdin Letnikun –

Që  s’ kursyen jetën për ta shporrë armikun !

Në krahët e këngës shkova kah  nuk shkova –

Por,  askush s’ më priti ma mirë se  Kërçova !

S’e harroj Kërçovën der’ sa  t’ mbylli sytë –

Se atë e dua si  vendlindje t’ dytë !

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...