Published On: 14 Korrik, 2016

Sa lumenj e detra gjaku janë derdhur për ta çuar “zotin e tyre” në vende e popuj të tjerë

Kur e dini si kanë lindur fetë, kur janë paraqitur, çka ka ndodhur deri në orën kur ato e kanë fituar “të drejtën qytetare”, çfarë kanë bërë kundër njerëzve që nuk kanë besuar, çfarë kanë bërë kundër mendjeve të ndritura gjatë historisë 2000-vjeçare, sa male me drurë i kanë përdorur për t’i “ngrohur” shkencëtarët, si janë shtrirë “miqësisht” nëpër botë, sa luftëra kanë ndërmarrë dhe sa lumenj e detra gjaku është derdhur për ta çuar “zotin e tyre” te njerëzit e vendeve të tjera, te popujt e tjerë, pse harxhoni mend, kohë, bojë e letër për të shpjeguar diçka që secili që ka lexuar dhe që ka mësuar diçka nga historia njerëzore, e di? Evropa si dje, edhe sot po ua mbyll dyert shqiptarëve. I vetmi aleat natyral i shqiptareve eshte Amerika.

A. Vuniqi

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...