Published On: 16 Mars, 2016

Sa i don Mimoza Kusari Lila “katunarët e Gjakovës”?

Kryetarja e Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari- Lila duket se ka gjetur formën më të lehtë për t’i “eliminuar” ata që nuk janë gjakovarë nga kabineti i saj.

Burime të Gazetës Blic brenda kësaj komune kanë treguar se si e para e Gjakovës ka marrë vendim që përmes ndryshimit të statutit, t’i mbyllë disa drejtori, që udhëhiqen nga ata që nuk janë gjakovarë.

“Tash e sa muaj është krijuar një komision, për të nisur përgatitjet për ndryshimin e statutit, me qëllim shuarjen e tri drejtorive, atë për Financa, Shpëtim dhe Emergjenca dhe atë Bujqësisë. Arsyetimi i saj është kinse të ruaj buxhetin, mirëpo qëllimi mund të jetë diku tjetër”, ka theksuar ky burim brenda Komunës së Gjakovës

Sipas këtij burimi, dy nga këto drejtori udhëhiqen nga jo gjakovarë, gjegjësisht nga Ndue Muçaj, i cili është nga fshati Brekoc dhe nga Teki Shala, i cili është nga Rugova e Hasit. Ndërkaq, siç ka marrë vesh Gazeta Blic, drejtorit tjetër gjakovar, Bekim Erminit, të cilit do t’i shuhet drejtoria, do të emërohet në krye të drejtorisë së Zhvillimit Ekonomik.

“Dy drejtorëve tjerë, Ndue Muçajt e Teki Shalës, pos që nuk u është thënë asgjë, kryetarja nuk ua ka dhënë asnjë premtim as për risistemim”, ka thënë ky burim.

Ky burim, e ka konsideruar si të palogjikshme që të mbyllet drejtoria për Financa dhe për Emergjenca, e sidomos ajo për Bujqësi, kur dihet se Gjakova është një vend  bujqësor.

Ndryshe, komisioni i formuar për ndryshimin e statutit të Komunës së Gjakovës, të hënën e ka përgatitur draftin, ndërkohë që brenda pak javësh pritet miratimi edhe në Asamble Komunale.

Lajmin për ndryshimin e Statutit të Komunave dhe mbylljen e disa drejtorive e ka konfirmuar edhe këshilltari i Mimoza Kusari- Lilës, Ali Tafarshiku. Ai i ka thënë Gazetës Blic se është e vërtetë që është duke u ndryshuar Statui i kësaj komune, dhe se do të ketë disa ndryshime sa i përket drejtorive.

“Propozimi për ndryshim do t’i dërgohet Asamblesë Komunale, e cila miratimin e saj do ta bëjë me 2/3 e votave të këshilltarëve komunal”, ka thënë ai.

Megjithatë, ai e ka quajtur të pavërtetë dhe qëllimkeqe, kinse Mimoza Kusari- Lila, përmes këtyre ndryshimeve nuk do që asnjë jo gjakovarë, të mos jetë në kabinetin e saj.

“Sa i përket asaj se a po bëhen këto ndryshime për eliminimin e drejtorëve që vijnë nga fshatrat, nuk është e vërtetë, dhe nuk dua që të komentoj thashethemet qëllimkëqija”, tha ai. /Gazeta Blic

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...