Published On: 6 Shkurt, 2016

S’ PATËM FAT ME ANMIQ

Anekdotë nga Xhenc Bezhi, Austri

 

Sa herë kishte ra biseda për luftën, Lazri një plak i moçëm i malësisë tonë  ju thoshte të bijve dhe miqve të shumtë që i shkonin në konak se: – pikë fati nuk kishim pas me armiq?

– Ku ka armiq të mirë more Lazer? E pyeste nga një herë ndonjani se nuk e dinte ku po e hedhë fjalën  Lazri.

-Ka, ka, – thoshte ai. Ne i patëm për fat ma të fëlliqnit. Turqit, italianët e shkijet që jo vetëm na vranë, po edhe na dhunuan gratë e një gja të ndërtueme  nuk na lanë mbrapa.

Si nuk e patëm fat të na sundonte gjermani si Kroacinë e të na ndërtojnë rrugë , e fabrika si atyne. Ata ishin kanë burra e trima. Kanë vra edhe ata kah kanë shkue. Nuk them se nuk kanë vra, po kund një grue as një vajzë nuk e kanë dhunue se i kishin pushkatua në vend.

Një djalë i tij se e dinte se ai i simpatizon gjermanet si popull, për me e ngucë  pak i tha:

– Babë a të kujtohet ai Haxhi gabeli se vinte te na me vjelë pasul?

– Po më kujtohet fort mirë.- tha plaku.

– E pra, djali i tij ka shkue në Gjermani me punue, e tash ishte kthye bashkë me gru. E kishte marrë gruan gjermane, e ti na thue se gjermanet janë popull fisnik. Po të ishin të tillë, nuk do të lejonin qe një vajzë e tyne të martohet me gabel.

– E të pastë baba, i tha Lazri. – Po ti a e din ti more bir se secili popull i ka gabelët e vet? Siç i kemi na gabelët tanë, edhe gjermanët i kanë gabelët e tyne. (Shqiptari.eu)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...