Published On: 10 Korrik, 2016

“Rusia sot” dhe propaganda anti-UÇK


Shkruan: Bardhyl Mahmuti, Zvicër

Me dekret të veçantë të Vlladimir Putinit të datës 9 dhjetor 2013 u krijua “ROSSIA SEGODNIA” (Rusia Sot), institucion zyrtar i propagandës ruse drejtuar opinionit publik ndërkombëtar. Një vit më vonë, në nëntor të vitit 2014, Rusia zyrtarizoi Shërbimin e vet informativ multi-media me emrin “SPUTNIK”.

Nuk do të përmend numrin e madh të shkrimeve që ky institucion i propagandës ruse shpërndau kundër pavarësisë së Kosovës në përgjithësi dhe UÇK-së në veçanti. Po ndalem vetëm në shkrimin që u publikua pas zgjedhjes së Hashim Thaçit President i Kosovës. Më 1 prill 2016 Shërbimi informativ multi-media ruse “SPUTNIK” shpërndau shkrimin e titulluar “German Intel Had Mafia Dossier on Kosovan President Since 2005” ( Dosje e vitit 2005 e Shërbimit inteligjent gjerman për kokën e mafies, presidentin e Kosovës).

(http://sputniknews.com/europe/20160401/1037351719/hashim-thaci-criminal-bdn-dossier.html).

Kam bindjen e plotë se asnjë lexues i shkrimit tim nuk habitet që shërbimet informative ruse (qofshin ato shërbime multi-media apo të natyrave tjera) publikojnë shkrime të tilla. Ajo që është e habitshme lidhur me këtë shkrim qëndron në faktin se një numër i medieve elektronike në gjuhën shqipe, tre muaj më vonë, ia plasuan opinionit publik shqiptar propagandën ruse. Por, të kamufluar si “dosje e Shërbimit Federal Informativ Gjerman (BND) të publikuar nga ‘Wikileaks’”.

Pa asnjë rezervë për prejardhjen e këtij shkrimi, një numër i medieve elektronike në gjuhën shqipe shpërndanë akuzat tanimë të njohura kundër Hashim Thaçit dhe udhëheqësve tjerë të UÇK-së. Gjenezën e kësaj propagande e kam trajtuar hollësisht në librin tim “Mashtirimi i Madh”. Po ndalem shkurtimisht vetëm në Dosjen “sekrete” të Shërbimit sekret gjerman. Kjo dosje nuk është as “dosje sekrete” siç pretendohet (për arsye se është shpërndarë falas në internet: BND Kosovo Feb 2005 vs Vertraulich: http://fr.scribd.com/doc/22922472/Bnd-Kosovo-Feb-2005-vs-Vertraulich ) e as “dosje e Shërbimit sekret gjerman.

Kjo dosje nuk është asgjë tjetër pos parafrazim i “Librit të bardhë” të Shërbimit Sekret Serb, botimi i vitit 2003. Për dallim nga ata që fshehin burimin e vërtetë të informatave të tyre serbo-ruse, njerëzit që përgatitën dosjen në emër të Shërbimit sekret gjerman ruajn një shkallë të sinqeritetit.

Në Dosjen e Shërbimit Sekret të Gjermanisë (BND-së), në faqen 14, pika 2.2.1, thuhet qartë se burim informate për përpilimin e kësaj dosjeje ishte Shërbimi Sekret Serb (BIA).
Do të kishte qenë e ndershme që të gjithë ata gazetarë që fshihen prapa “Wikileaks”-it (apo amerikanëve) për të shpërndarë propagandën serbo-ruse të bëhen të sinqertë së paku si përpiluesit e dosjes në fjalë dhe të tregojnë se dosja është faqosje në gjuhën gjermane e propagandës serbe.
Nuk ka turp më të madh se të shpërndash propagandën serbe të ambalazhuar me petkun gjerman për ta njollosur Nazar Mehmetin si gjoja “udhëheqës i një grupi të organizuar kriminel që financoi Thaçin dhe UÇK-në”. Nazar Mehmeti është një biznesmen i suksesshëm amerikan, me origjinë nga trojet etnike shqiptare në Maqedoni, i cili i ka ndihmuar luftërat çlirimtare si asnjë biznesmen tjetër! Lufta speciale që Shërbimi sekret serb ka bërë vazhdimisht kundër Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Fatmir Limajt, Ramush Haradinajt, personaliteteve tjera të UÇK-së dhe atdhetarëve të mirëfilltë nuk duhet të zë vend në hapësirën mediatike në gjuhën shqipe.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...