Published On: 24 Maj, 2016

Rusia përgatitet që t’i mundë shqiptarët e Maqedonisë (në sport)

Nijazi Muhamedi

Shaban Terstena nga Shkupi mundi Rusinë në olimpiaden e 1984-ës në Los Angelos. Ka qe 30 vjet që po zhvillohet një garë në mundje ndërmjet Rusisë dhe shqiptarëve të Maqedonisë, që kur Rusia doli e mundur në mundje nga shqiptari i Shkupit, Shaban Terstena, në lojërat olimpike të motit 1984 të zhvilluara në Los Angelos të SHBA-ve.
Gjithë kjo fuqi botërore në mundje, sikur ishte Rusia, megjithë përpjekjet që bën, me një armatë të tërë pehlivanash, ende nuk po arrin ta rrëzojë rekordin e fitores së artë të Shaban Terstenes.
Në lojërat olimpike të fundit, Rusia ka arritur të zë një rekord afër Shaban Terstenës me mundësitë e peshës që ka patur Shabani kur e merr medaljen e artë olimpike, po ende nuk ka arritur të gjejë fitues olimpik për nga mosha kur Shabani e mori këtë medalje.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...