Published On: 27 Mars, 2016

Rusia e shpall Maqedoninë partner kyç në Ballkan

  • Ambasadori i Rusisë në Maqedoni Oleg Shqerbak në një intervistë për gazetën ‘Dnevnik’, ka thënë se Rusia dhe Maqedonia në mënyrë të suksesshme po bashkëpunojnë në të gjitha sferat dhe secila prej tyre është aktuale.

Si e shihni bashkëpunimin ruso-maqedonas? Çfarë vendi në politikën e Rusisë merr Maqedonia dhe në përgjithësi Ballkani? Cilat sfera të partneritetit midis Rusisë dhe Maqedonisë i vlerësoni si më aktuale në muajt e ardhshëm ose vitet?


Oleg Shqerbak, ambasador i Rusisë në Maqedoni

“Maqedonia është njëri prej partnerëve kyç të Rusisë në Ballkan. Kjo gjë nuk është rastësi. Historia e miqësisë dhe kuptimi i përbashkët midis dy popujve tanë të lidhur shpirtërisht ka rrënjë shekullore dhe formon një bazë të fuqishme për një zhvillim të vazhdueshëm të marrëdhënieve ruso-maqedonase. Bashkëpunimi i jonë ndërtohet mbi baza të drejta, i dobishëm për dy anët dhe një partneritet afatgjatë.

Në këtë kuptim, partneriteti i jonë mund të shërbeje si një shembull i mirë për marrëdhënie korrekte të respektit të ndërsjellë midis dy shteteve, anëtare të përgjegjshme të bashkësisë ndërkombëtare. Rusia dhe Maqedonia në mënyrë të suksesshme po bashkëpunojnë në të gjitha sferat dhe secila prej tyre është aktuale.

Rusia është njëri prej investitorëve dhe partnerëve tregtar më të mëdhenj në Maqedoni. Po realizohen projekte të përbashkëta në energjetikë. Është rritur shkëmbimi tregtar. Për shembull, në vitin 2015, shitja e produkteve bujqësore të Maqedonisë në Rusi u rrit për 50 % dhe vazhdon të rritet.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...