Published On: 2 Korrik, 2016

Rugovasit “kundër” nënshkrimit të Isa Mustafes për vijen kufitare me Malin e Zi

Tahir Cukaj

Duhet që të vetëdijesohemi dhe të gjithë të jemi një, dhe të gjithë të lidhemi për një gjuhë. E, ajo gjuhë, është rugovishtja, që në gjuhën e burrërisë don të thotë: “Gjithë për një, e një për të gjithë”.
Duhet ta kemi të qartë, se në çdo kohë, kur ka qenë në pyetje atdheu dhe vendimet historike pēr kombin kemi qenë të parët. Të paret kemi qenë në fronte lufte, të paret jemi djeg në kullen e barotit, të paret kemi qenë pjesmarrës në luftën e Spanjës, të pret kemi vu kufi në “Çakorr dhe Mokna”me pashallar të Turqisë dhe me Kral Nikollen. Dikur kështu ishin rugovasit e vertetë.
Rugovasit ishin edhe kaqak mali, ata kaluan jetën edhe në kazamatet serbosllave me vite dhe dekada, rugovasit ishin edhe organizator dhe prijës të demonstratave të viteve 1968 dhe 1981. Pra, këta ishim dikur! E, sot kush jemi dhe çka jemi?! A duhët që ne ti turpërojmë varrët e të parëve, a duhët që ne ta shkelim historinë e lavdishme e të mbesim si qyqet.
A duhet që ne tu nenshtrohemi ligjeve të Isa Mustafës e t’ia vrasim namin qefinit dhe jataganit! Unë them se jo! Rugovasit nuk bën që të përkembën nga askushi, për hir të s’ekaluares dhe të se ardhmës.
Atë tokë që sot po e falë Isa Mustafa, është tokë që eshtë larë me gjak nga baballarët tanë, është tokë me plotë istikame dhe varre. Tokë që e ka të ngulur gurin në “Qafë të Çakorrit” Moken dhe Kullë të Zhlepit.
Është tokë Rugove e Dukagjinit, është tokë Kosove, që sot për interesa personale po e falë Isa Mustafa. A, duhet që ne të heshtim para nënshmrimit të deputetit! As sesi jo! Përkundrazi duhet ti themi qartë dhe shkurt deputetit dhe cilitdo njeri ,se po e nenshkrove në Kuvend ndryshimin e kufirit në dëm të Kosovës , ke përgjegjësi para historisë dhe para popullit qe të dhanë votën, e që i premtove gjatë fushatës, ke përgjegjsi pra farës dhe gjakut tënd,ke përgjegjsi para Kosove.
Kështu duhët thënë deputetit të Kuvendit të Kosovës. Dhe, sot ka ardhur koha, që si Krahinë e Rugovës që dikur na respektuan dhe na nderuan, të jemi kundraj këtij nënshkrimi që është në dëmin tonë dhe kundraj vëndimëve të Isa Mustafës. Respekt per kontriburin e rugovasve të cilët bën dhe dhanë për shtetndertimin e Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...