Published On: 22 Janar, 2016

Rugova ishte i jashtëzakonshëm

Muhamet Hamiti, ish bashkëpunëtor i afërt i Ibrahim Rugovës, në Zona e Debatit në Klan Kosova ka folur për “jetën e Rugovës” dhe Kosovën pas vdekjes së tij, njofton Klan Kosova.

Hamiti ka thënë se Rugova ishte njeri i madh, që punonte me të gjithë dhe kishte përkrahje nga të gjitha qendrat e vendosjes.

“Ka qenë njeri i jashtëzakonshëm, prej të paktëve që mund të konsiderohet i tillë dhe ka qenë një udhëheqës i pa zakonshëm”.

“Unë kam qenë 20 vjet më i ri, por e kam pasur shumë lehtë të punoj me të”.

“Rugova ka qenë njeri me vizion strategjik. Ka qenë nder për mua të punojë me të, një njeri me njerëzi. Ne kemi jetuar në një frymë të njëjtë”.

“Ka qenë evidente se kjo përkrahje graduale nga vendet perëndimore, ky gradualitet ka qenë i dukshëm. Mund ta përmendi një vizitë të presidentit Rugova në SHBA më 1993, ishte koha e ndërrimit të presidenteve në SHBA, Bushi me Klintonin, ne ishim një delegacion së bashku me Bukoshin dhe të tjerët. Presidenti përmendi planin 10 pikësh, unë e kam bërë një vërejtje se si po thërrisni protektorat kur ne kemi shpallur para disa ditësh Republikën, protektorati ka qenë i thirrur ta mbikëqyrë Kosovën ta ndalojë hapësirën ajrore dhe kjo ndodhi, ishte një profeci e antikës”.

“Çfarë shoh unë 10 vjet pas vdekjes së Rugovës, ne kemi pasur një burrështetas edhe pa e pasur shtetin”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...