Published On: 4 Korrik, 2016

Rufki Suma: Komandantët milonerë duhet të hetohen

Kreu i komunës së Hanit të Elezit, Rufki Suma, për dallim nga krye komunarët e tjerë, duket të jetë më i varfëri në Kosovë.

Nuk posedon veturë personale si dhe njihet si kursimtari më i madh i buxhetit të komunës që ai drejton.

Ai në një intervistë për Gazetën Fjala thotë se paga që ai merr si kryetar komune është e mjaftueshme për të mbajtur familjen.

Madje Suma është kritik edhe për komandantët të cilët që nga paslufta janë bërë milionerët e rinjë të Kosovës.

“Çdo pasurim i paligjshëm duhet te dënohet. Po të kemi institucione te mirëfillta shtetërore dhe po te punohet drejt dhe pa anime politike dhe po te respektohet si duhet ligji me siguri se nuk do te kishim milioner te një klase politike te cilët para disa vitesh mesi kanë siguruar ekzistencën familjare”, thotë Suma për Gazetën Fjala.

E nga komuna që Suma udhëheq viteve të kaluara shumë të rijnë i janë bashkuar organizatës terroriste ISIS.

Suma për këtë çështje ka thënë se rajoni i Kaçanikut nuk është i rrezikuar nga “ekstremizmi fetar”, edhe përkundër pjesëmarrjes apo tentimit për pjesëmarrje në luftërat e huaja (Siri dhe Irak) te disa individëve.

“Po të kishin qenë të vendosur këta individ ti bashkëngjiten ISIS-it, nuk ishin kthyer fare ne Kosovë, por vet largimi i tyre nga këto zona te luftës, nënkupton se këto qytetar nuk e përkrahin ISIS-in, por atje kanë shkuar ose kanë tentuar te shkojnë thjeshtë për përfitime materiale (për shkak te gjendjes së vështirë materiale)”, ka thënë ai për Gazetën Fjala.

Në intervistën e realizuar, Suma ka folur edhe për projektet e tjera, punën vullnetare që ai bënë për pastrimin e varrezave e heqjen e borës në komunën që ai e drejton.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...