Published On: 20 Maj, 2016

Rrëfimi i Ukë Rugovës për akuzat e ngritura ndaj tij (VIDEO)

Prokuroria Speciale ka ngritur aktakuzë ndaj Ukë Rugovës, djalit të ish-presidentit Ibrahim Rugova dhe 19 personave të tjerë për disa vepra penale. Ukë Rugova sot ka folur ekskluzivisht për Tribuna Channel duke treguar në detaje për procesin maratonik të hetimeve ndaj tij dhe grupit të tij. Ndonëse në fillim të hetimeve Rugova ishte dyshuar për disa vepra penale, aktakuza tani atë e ngarkon për kontrabandë me migrantë dhe armëmbajtje ilegale.

“Për dallim prej akuzave fillestare që kanë qenë, tash kanë mbetur vetëm dy pika të aktakuzës kryesore që janë kontrabandë me migrantë dhe armëmbajtje pa leje”, ka thënë Rugova.

Për veprën kontrabandim me migrant për të cilën akuzohet Ukë Rugova ai thotë se nuk është aspak e vërtetë që ka bërë kontrabandë me njerëz.

“Në shtëpinë tonë prej se ka qenë edhe për të gjallë presidenti Rugova, për arsye humanitare, për t’ia lehtësuar jetën njerëzve iu kemi ofruar rekomandime nëpër ambasada të ndryshme të huaja që janë në Kosovë, që t’iu lehtësojmë procedurën e marrjes së vizave. E vetmja gjë që kemi bërë, pra ka qenë një rekomandim që kemi bërë për personat të cilët kanë pasur nevojë të udhëtojnë në Evropë”, ka deklaruar Ukë Rugova për Tribuna Channel.

E sa i përket veprës tjetër për të cilën akuzohet Rugova, armëmbajtje ilegale ai thotë se ato kanë qenë armë të gardës së presidentit Rugova.

Ndiqeni intervistën e plotë në të cilën Ukë Rugova flet edhe për punën e prokurorisë, për implikimin e ish-ambasadorit italian në Kosovë, Michael Gjifoni dhe për shumë detaje të tjera në rastin për të cilin akuzohet./Tribuna/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...