Published On: 17 Qershor, 2016

Rrëfimi i nënës që kërkon të birin e zhdukur qe 9 muaj (Foto)

Hera e fundit kur nëna Flora Halimi e pa e të birin 20 vjeç ishte shtatori i vjeshtës së kaluar. Ajo nuk e di më se ku është djali i saj, Besarti. Komunkimin e fundit me të e ka pasur përmes facebook. Në atë rast, i biri i kishte thënë se ndodhej në Austri. Por më pas, thotë se djali i saj më s’u bë më i gjallë. Gishtin për zhdukjen e të birit, nëna Flora Halimi, qytetare nga Shqipëria e martuar në Kosovë, dhe burri i motrës së saj që e ka strehuar që nga paslufta, e drejtojnë tek një pejan tek i cili pretendojnë se ka qëndruar djali i tyre gjatë migrimit. Ata s’e përjashtojnë as mundësinë që i riu të jetë në ndonjë burg të Evropës. Gazeta Express sjell rrëfimin plotë akuza të Flora Halimit dhe Zymer Thaçit nga Lipjani, por nuk ka arritur të kontaktojë familjarët e personit që këta e akuzojnë, pasi shtëpia e babait të tij në Pejë ishte e mbyllur.

“Ma kanë mashtru djalin. Nuk e dina as ku është ma”, janë të vetmet fjalë që mund t’i nxjerrë nga goja Flora Halimi, nënë e 20 vjeçarit Besart Halimi, që është zhdukur tani e nëntë muaj pa lënë asnjë adresë se ku mund të ketë shkuar.

Derisa Flora nuk mund të flas për rastin e djalit të saj, rrëfimin për Gazetën Express e vazhdon Zymer Thaçi, që është burri i motrës së saj, në shtëpinë e të cilit janë edhe duke jetuar Flora më fëmijët e saj në Sllovi të Lipjanit.

“Në shtator të vitit të kaluar ka dal nga shtëpia. Ne nuk kemi pas asnjë informatë për të, derisa është lajmëruar pas tri ditë dhe ka thënë se jam në burg në Bullgari. Më nuk kemi pas asnjë informatë për një kohë të gjatë. Tani pas një kohe kemi fol në Facebook, herë na ka thënë se jam në Gjermani e herë në Austri. Kurrë se kemi ditë saktë ku është apo çfarë bënë”, tregon për Express Zymer Thaçi.

Ai ka treguar se pas një kohë e kanë kuptuar se Besarti është duke qëndruar të Arbenit Avdyli i njohur si Beni Peja.

(Flora Halimi, nëna e Besartit) 

“ Unë kam fol pas një kohë me këtë Benin. Më ka thënë se djali jonë është në burg dhe se është duke bërë përpjekjeje që ta nxjerr nga aty. Ai ka thënë se Besarti është zënë me mall dhe më nuk dina asgjë”.

Zymer Thaçi ka rrëfyer më tutje se për këtë ka kontaktuar edhe me babain e Arbenit, Sali Avdylit që jeton në Zahaq të Pejës.

“Kemi shku te Salihu dhe e kemi treguar këtë rast. Ai nuk na ka dhënë informata. Ka thënë se nuk ka kontakte me djalin e tij dhe se nuk di çfarë bën djali i tij. Vetëm se ka treguar se Arbeni jeton në Austri dhe se këndon nëpër mbrëmje të ndryshme”.

“ Na kemi dyshime se Arbeni ose e ka mbyt djalin tonë ose e ka shti në burg. Ai dhe babai i tij s’po na tregojnë të vërteten”.

“Djalin tonë e kanë përdorur si joker dy persona. Djali jonë nga dora e Benit ka rënë në burg. Bashkë më të ka rënë edhe shoferi i Benit, por ai është liruar pas dy ditë. Pse djali jonë nuk u liruar”.

“ Djali jonë nuk din asnjë fjale gjermanisht as sen. Atë e kanë mashtruar”.

Në një bisedë telefonike që e ka pasur muaj me parë Zymeri me Arbenin dëgjohet derisa ky i fundit tregon se Besarti është në burgu dhe se shpejt do të lirohet.

(Zymer Thaçi)

“Shpejt do të bëjë diçka. Të hënën të lajmëroj. Unë ka me u mundu me kry këtë punë, ja ka me ja q.. nënën”, i thotë Arbeni në telefonon derisa bisedon me Zymerin.

Gazeta Express gjatë ditës së premte ka qëndruar edhe në Zahaq të Pejës tek shtëpia e babait të Arbenit, Sali Avdylit, mirëpo nuk ka mundur të flas më askënd të familjes.

Shtëpia në të cilën jeton Salihu është e mbyllur. Ai nuk i është përgjigjur edhe thirrjeve telefonike që ka bërë gazeta.

I vetmi që ka pranuar t’i thotë disa fjalë për gazetën ka qenë një kushëri i Salihut, që vetëm ka konfirmuar se ai nuk është në shtëpi dhe se është e vështirë për t’i gjetur.

“Kjo është shtëpia e tij, por nuk është këtu. Nuk rrinë edhe shumë në këtë shtëpi Salihu. Zor e keni edhe me gjetë dikund”, ka thënë ai duke mos pranuar të tregoi emrin.

Flora Halimi dhe tre fëmijët e saj tani e shumë vite jetojnë në Sllovi të Lipjait, tek shtëpia e fëmijës së motrës së saj. Këtë veprim Flora është dashur ta bëjë pasi buri i saj ka vdekur në luftë dhe se nga atëherë nuk ka pasur asnjë një vend ku të strehohet. /Gazeta Express/.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...