Published On: 27 Shkurt, 2016

Rrëfe Ali Ahmeti për vrasjet në Gazibabë, Sopot… dhe vrasjen e Komandant Ilirit e Harun Aliut?

Kush ka qenë “motra” në spitalin ushtarak në Kukës nga Vraja

Murat Jashari.

Vëllai i Ismet Jasharit-Komandant Kumanovës pyet Ali Ahmetin

 “Letra e Shenjtë Nr. 4”.

1. Në cilat demonstrata të vitit 1981 ke qenë dhe me kë?
2. A e keni kryer ushtrinë në ish-Jugosllavi, ku dhe kur dhe sa kohë?
3. A keni marrë pjesë në përvjetorin e demonstratave në vitin 1982 në Qendrën Studentore dhe me cilët?
4. Sa kohë burg pas 1981 ke bërë, ku dhe me cilët të burgosur ke qenë shok burgu ?
5. Ku dhe kur ke diplomua ?
6. Si erdhe deri tek pensioni Zviceran?
7. Kur erdhe në Zvicër, pse dhe sa herë deri më 1992 ke qenë në R.S të Maqedonisë e IRJM ?
8. A ke qenë në strukturat organizative të Referendumit të Iliridës në Janar 1992?
9. Çka ishte për ju formimi I PPD-së?
10. Çka ishte për ju formimi I LDK-së?
11. Ju si udhëheqës 11 vjet pas lufte 2001, dhe gati 13 vjet në Parti me Fatmir Limajn dhe me të tjerë të PDK-së a keni gjurmuar vrasjen e 17 Janarit 1982, sepse edhe në Kërçovë organizoni; “Flaka e Janarit”?!
12. Në vitin 1981 u kërkua Republika e Kosovës, dhe pse në Zvicër u formua Organizata Marksiste-Leniniste dhe Lëvizja për Republikën Shqiptare në Jugosllavi, pse jo Kosova Republikë e Pavarur, por “në Jugosllavi”?!
13. Në Lucernë në sallën përpara i ulur së bashku me Xhavit Halitin, në Nëntor 1993, pse një farë Osmanit (i LDK-së) nga rrethi i Ferizajt i bëre pyetje; sa armatim ka brenda në Kosovë dhe a janë formuar grupe të armatosura… Pse këto pyetje publike?!
14. Kur u bë thyerja e kufirit shqiptaro-shqiptar, cili njeri nga Dibra ushtar i UÇK-së të dërgoi me helikopter në spital të Tiranës?
15. Kush ka qenë “motra” në spitalin ushtarak në Kukës nga Vraja (?!) me pseudonimin Mi(u)nire Dumani, herë si dibrane, herë si pejane, në të vërtet ajo ka qenë serbe?
16. Si Drejtor politik, pastaj si Shtab i Përgjithshëm ushtarak, në cilin front-betejë ushtarake komandove dhe sulmove?
17. Si SHP, sa ushtarë nga IRJM ishin në luftën e Kosovës dhe a keni dokumentacion të plotë. Nëse jo , pse jo?
18. A e ke dhënë Betimin e ushtarit të UÇK?
19. Kur, ku dhe para kujt i ke dhënë (dy betimet)?
20. Kur je njoftuar me Gëzim Ozdrenin (ish-komandantin regjional të Mbrojtjes Territoriale në ish-YU-Zona perëndimore në R.S. të Maqedonisë dhe si?
21. Kush e organizoi takimin Ali Ahmeti – Branko Cervenkovski në Pogradecë në Nëntor 2000?
22. Nga e dinte LSDM se në Tanushë ka persona të uniformuar (Vllado Buçkovski, Ilinka Mitreva… ) dhe se, quhet UÇ Kombëtare?
23. Pse Lideri i UÇ Kombëtare, ishte caktuar Rr. Kastriot Axhirexha dhe pse ai u postua dhe si erdhi që ti të bëhesh Lider i UÇ së, Kombëtare?
24. Pse dole me nofkën Abaz Xhuka dhe jo direkt Ali Ahmeti, mbase edhe ishit nga një vend që veç pretendonte në BE dhe NATO?
25. Lufta në IRJM u bë me 2-3 muaj me armëpushime dhe asnjëherë nuk ishit brenda dhe qëndruat në Prizren deri sa u krijuan kushtet për bisedime?
26. Një delegacion prej tre vetash nga Dibra e Madhe; dy nga Dibra, Jakup Marku, Sazan Papraniku e një nga Shqipëria-SHIK, A.B. më 21-24. Mars kanë kërkuar takim me Gjen. Gëzim Ozdrenin dhe ti, pse nuk i pranove?
27. Pse në restorantin “Çamëria” tek Alush Shala në Prizren dërguat Resi Kamberin, natën e 21 Mars, 2001 me dibranët dhe SHIK-istin dhe pse dibranët u larguan; si anti-luftës???
28. Si doli që Shtabi I Përgjithshëm i UÇ Kombëtare në fillim ishte caktuar në Dibër dhe u transferua pak kohë si në Tanushë (Karadak) e Prizren?
29. Pse Shtabi i Tanushës u suspendua nga ai i Prizrenit brenda natës?
30. Kush dha urdhër që në prill 2001 të minohet Ura e Madhe mbi liqenin e Dibrës?
31. Pse në radhët e UÇ Kombëtare ka pasur ma shumë oficerë të ish-ushtrisë jugosllave apo më vonë si oficerë rezervë territorialistë të RSM dhe IRJM të njohur edhe si bashkëpunëtorë të shërbimeve policore e ushtarake.
32. Pse nuk u prononcove për vrasjet në Gazibabë, Tanushës së Rekës, Brodecit, Sopotit dhe për vrasjen e Komandant Ilirit, Harun Aliut-“Kushtrimit?
33. Nuk je prononcuar se edhe ti në mënyrë konspirative je i përzier,100%, a po?
34. Pse shkuat në Kondovë?
35. Pse nuk kërkuat gjykim në Hagë kundër vrasjeve civilë, gra e fëmijë në Zonën e luftës, familjes, Zymberi- Sllupçan-Likovë (Kumanovë)?
36. Pse nuk ngritët aktpadi ndërkombëtare për vrasjet nga ushtria sllavomaqedone ndaj civilëve shqiptarë ?
37. Pse votuat në Parlamentin e Shkupit për ndihmë në euro për mbrojtjen e Lubo Boshkovskit në Hagë?
38. Pse për ty çdo partnerë koalicioni LSDM, VMRO duhet të jetë mik?
39. Keni deklaruar para Parlamentit : “Në Kamionin me ceradë: “Nikolla Gruevski të munda ushtarakisht dhe do të mundi edhe politikisht“, -dhe cilat janë frytet, çka fshihen në konspiracion mbrapa kësaj deklarate?
40. U bë “atentat” ndaj teje në Rahovë të Tetovës në kohën e fushatës zgjedhore dhe e akuzuat PDSH-në, kryesisht Menduh Thaçin, dhe tani ku janë atentatorët, policia, gjyqet dhe ti?
41. Mos ishte kjo inskenim politik për të fituar pikë, për të përfituar vota?
42. Ali Ahmeti pse asnjë kuadër I luftës aty ku është caktuar (vetëm dy- tre raste) si Min., zv/Min., Drejtor,… s‘ është ai UÇK-së që duhet të jetë?
43. Pse nuk merrni masa ndëshkimi ndaj abuzuesve të drejtuesve tuaj në dëm të popullit dhe interesave Kombëtare?
44. Pse nuk ke pasur mundësi të vendosësh Drejtorë të shkollave të Mesme me karakter Nacionalist (kombëtare-arsimore), si rastin në Kumanovë, Strugë, Dibër, Tetovë etj.?
45. Pse Selinë e Partisë nuk e dërguat në Shkup edhe pse në Statut ashtu ju figuron?
46. Kur diplomove dhe ku?
47. Pse u munduat përmes rinisë së BDI me komunikatë në FAKTI të diskreditoni ish-Rektorin Fadil Sulejmanin si deputet i BDI-së?
48. A ke vendosur ndonjëherë, të paktën nga një lule ose a keni bërë nderim heshtje tek vendi i vrasjes së Komandantët “Teli” dhe “Kushtrimi” me shokë?
49. Pse ligjërisht kurrë s´ke kërkuar shpërblim material për shkatërrimin dhe djegien e shtëpive të civilëve të bombarduara nga ushtria sllavo-maqedonase?
50. Pse vendet e shqiptarëve nëpër struktura drejtues, policore, referentë, gjyqësorë, administratorë i kanë zënë; tërbeshët, turqit, romët,…? / VIJON

http://www.shqiptari.eu/ku-do-te-gjesh-shpetim-ti-xhavit-haliti-dhe-banda-juaj/

http://www.shqiptari.eu/a-jeni-ju-kelysh-i-serbise/

http://www.shqiptari.eu/pse-ne-krye-te-aki-se-i-keni-vendos-mbi-30-vete-te-mup-it-kos-it-e-udb-es/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...