Published On: 17 Mars, 2016

Rita Ora dhe Nëna Terezë në fjalimin e Princit Trashëgimtar Britanik në Beograd


Shkruan: Dr.Muhamet Hamiti

Naltmadhnia e Tij, Princi i Uellsit, Princi Trashëgimtar Britanik, që ka nisur një turne në Kroaci, Serbi, Mal të Zi dhe Kosovë, ka mbajtur sot (17 mars 2016) në fjalim në godinën e Parlamentit në Beograd (Serbi), me ç’rast ka folur për figura të njohura nga Ballkani, duke përmendur edhe Rita Orën dhe Nënën Terezë.

Këto janë pjesët e fjalimit të Princit Çarls në origjinal:
Today, people from the Balkans are well known in Britain in so many fields: in contemporary music, Rita Ora (whom I had the great pleasure to hear sing for the first time in London last week);(…)

You have so many iconic heroes from this region. Mother Theresa was, of course, an ethnic Albanian, born in Macedonia, of Roman Catholic faith. Something she said offers a message of importance to all of us, whatever our belief or nationality: she said “we ourselves feel that what we are doing is just a drop in the ocean. But the ocean would be less because of that missing drop”.

 

Në përkthim shqip:
“Sot, njerëz nga Ballkani janë shumë të njohur në Britani në shumë fusha: në muzikën bashkëkohore, Rita Ora (të cilën pata kënaqësi të madhe ta dëgjoja për herë të parë të këndonte në Londër javën e kaluar); (…)

Ju keni kaq shumë heronj ikonikë nga ky rajon. Nëna Terezë ka qenë, natyrisht, një shqiptare etnike, e lindur në Maqedoni, e besimit katolik. Diçka që ka thënë ajo na jep mesazh të rëndësishëm të gjithë neve, pa marrë parasysh besimin apo kombësinë tonë: ajo ka thënë “ne ndiejmë vetë se ajo çka po bëjmë është thjesht vetëm një pikë uji në oqean. Por oqeani do të ishte më i vogël pa këtë pikë”.

Fija tematike e fjalimit të Princit Çarls në Beograd ishte pajtimi.
Princi i Uellsit dhe e shoqja e tij, Dukesha e Kembrixhit, do të vizitojnë Kosovën më 18 dhe 19 mars 2016. Princi Çarls e ka vizituar Kosovën në shtator të vitit 1999. Atëherë ai ka vizituar trupat britanike në Kosovë, që, si pjesë e KFOR-it, kishin ardhur në vendin tonë për të ruajtur paqen pas luftës së viteve 1998-99.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...