Published On: 4 Gusht, 2016

Rikthimi i sindromit esadist – ringjall Avni Rrustemin

 

Nga Sadri RAMABAJA

– Debati i djeshëm në sallën joreprezentative të Kuvendit dëshmoi një fakt: ai ishte organizuar për të përmbushur një kriter formal të demokracisë liberale – debatin për debat!
Deklarata e të ashtuquajturit president se “çështja e demarkacionit është inekzistent” flet shumë. Ai publikisht dëshmoi se, ka kohë që, demagogjinë e ka si inspirim qenësor për veprim politik, ndërkaq veprimin politik esencialisht antishtetëror, e ka shndërruar në praktikë.

Konkluzionet nga grupi i ekspertëve, sado të bazuara në ekspertizë shkencore dhe logjikë e urtësi, duket se nuk do të përfillen fare.
Megjithatë, debati pati efekt edhe pozitiv: ekspertët e ndërgjegjshëm demaskuan Komisionin qeveritarë dhe qeverinë dhe bën të qartë se ajo, pra Qeveria, po bëhet gati të kontrabandojë marrëveshjen për demarkacion që do ta rrudhë gjeografinë e Atdheut për rreth 8300 hektarë.

Djemtë që kishin krijuar UÇK-në në fillim të viteve ’90-ta, kur kishin konkluduar se LDK ishtte shndërruar në instrument politik në duart e Milosheviqit dhe se me fjalë nuk çlirohet vendi, kishin marrë vendimin historik t’i kthenin pushkën Serbisë dhe atyre që rreshtohen prapa saj.

Jam thellësisht i bindur se pas këtij debati, pasuesit e idealistëve të djeshëm që kishin marrë atë vendim historik, rezistenca do të jetë e ashpër dhe mund të prodhojë destabilitet politik.

Përkujdesi për ta mbajtur në jetë LDK, tashti të zgjeruar edhe me PDK, gjatë këtij mandati, u verifikua se ushqen tutje mbajtjen në jetë të sindromit esadist në politikën kosovare. Rikthimi i bartësve të sindromit esadist në krye të Republikës, tashmë i inkarnuar në koalicionin PLDK, dominimi i tij nga pasuesit real të Esat Toptanit, gjithësesi risjell në jetë edhe pasuesit e Avni Rrustemit. Djalëria kosovare e ka dëshmuar këtë jo vetëm një herë.

Çfardo fundi i mundshëm tragjik, mund të ndalet vetëm nga ndërgjegjësimi i thellë i qytetarëve dhe reagimi i menjëhershëm – dalja masive – para Kuvendit, nesër, në ora 11.00, duke imponuar rënjen e kësaj qeverie.

A jemi vonuar?
Duket, si gjithmonë!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...