Published On: 23 Gusht, 2017

Rikandidimi i njerëzve të njëjtë, vdekjeprurës për demokracitë e brishta!

Fadil Maloku

1.Në demokracite e avansuara, janë të rralla rastet kur mandati i dytë, e sidomos ai i treti i udhëheqëjes të praktikohen. Shkaqet mund të jenë nga më të ndryshme.

2. Analizat dhe statistikat, për vendet e tranzicionit tregojnë që rimandatimi, zakonisht; i topitë, ndjeshëm motivet e kandidatëve të njejtë, për ndryshime pozitive lokale; pastaj, i “shfuqizon” dukshëm arsyet e angazhimeve të mëhershme; si edhe e dekurajon qartë stafin egzistues, për t’i riaprovuar detyrimet dhe obligimet e mandatit të mëhershëm,… , etj. Rimandatimi, gjithashtu demotivon stafin ekzistues, ngase, e joshë lehtësisht atë duke e mbajtur në “presion” të rrathëve të lakmisë së krimit dhe potencës së korrupsionit!

3. S’këndejmi, rimandatimi i ish kandidatëve, për poste kryetarêsh komunash, por, edhe për asambleist lokal, nuk është i shëndetshëm dhe i rekomandueshëm, për demokracitë e pakonsoliduara!

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...