Published On: 7 Gusht, 2016

Revista “Symbol” bëhet partnere e rrjetit Eurozine  

 

Revista kulturore shqiptare “Symbol” i është bashkëngjitur rrjetit Eurozine. E themeluar në vitin 2013, revista botohet në Prishtinë dhe shpërndahet në kryeqytetet e Kosovës, Maqedonisë dhe Shqipërisë. Stafi i revistës vjen prej këtyre tri shteteve.

Kryeredaktori, Ag Apolloni, i cili është gjithashtu prozator, poet, dramaturg dhe kritik letrar, e udhëheq stafin, i cili përbëhet edhe nga emra të njohur si  poeti, prozatori, kritiku dhe profesori i letërsisë, Agron Tufa nga Shqipëria, profesoresha Albulena Blakaj, profesori Ibrahim Berisha dhe përkthyesit Orjela Stafasani dhe Sherif Luzha. Revista “Symbol” botohet nga Shtëpia Botuese “OM” e botuesit kosovar Xhemajl Avdyli, i cili është profilizuar si botues i letërsisë postmoderne.

E menduar si një urë mes kulturash dhe një hapësirë ku artistë të ndryshëm shfaqin vizionet e tyre, “Symbol” përfshin shkrime për letërsinë, teatrin, filmin, muzikën, mediet dhe artet në përgjithësi.

Numri i parë i kësaj reviste ka hedhur themelet për numrat e mëvonshëm, duke filluar me teoricienen e mirënjohur të postmodernizmit, Linda Hutcheon, e cila u është përgjigjur pyetjeve thelbësore për kohën tonë, duke sugjeruar që postmodernizmi po shkon drejt fundit dhe se ne jemi në prag të diçkaje të re. Artikujt e tjerë janë për Gottfried Helnwein, Michel Foucault etj., si dhe prozë, poezi dhe dramë.

Uebsajti i revistës “Symbol” ka qasje të plotë dhe të hapur për të gjithë numrat e kësaj reviste, dhe çdo numër përmban shkrime shqip dhe anglisht.

Eurozine, me qendër në Vjenë, është rrjet europian i revistave kulturore kryesore të Europës. Duke ofruar një pasqyrë të mbarë Europës, me tema dhe diskutime aktuale, Eurozine ofron një burim të pasur të informacionit për lexuesit ndërkombëtarë dhe lehtëson komunikimin dhe shkëmbimin midis vetë revistave. Duke paraqitur artikujt më të mirë nga partnerët e saj dhe vendet e tyre, si dhe tekstet origjinale për çështjet më të ngutshme të kohës sonë, Eurozine hap një hapësirë të re për debat ndërkombëtar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...