Published On: 15 Qershor, 2017

Reshjet e një dite ia prishën 90 për qind të të mbjellave bujkut nga Gjilani

Sabedin Cani ka vite që merret me bujqësi. Mirëpo, të reshurat e një dite më parë, atij i shkaktuan dëme të mëdha.

Pothuajse 90 për qind e të mbjellave janë të dëmtuara. Si ky në fshatin Llashticë të Komunës së Gjilanit ka shumë.

Komunat formojnë komisione për vlerësimin e dëmeve, por që asnjëherë nuk kompensohen.

Dëme në të mbjella nga të reshurat e mbrëmshme ka pasur edhe në Komunën e Vitisë, ku fshati Sllatinë ka qenë më i prekuri.

Edhe këtu komisioni për vlerësimin e dëmeve ka dalë në vendin e ngjarjes dhe thotë se këto raporte do të dërgohen në Ministrinë e Bujqësisë.

Ministria e Bujqësisë për kompensimin e dëmeve në këtë sektor i ka të ndara vetëm 500 mijë euro.

Isuf Cikaqi thotë se për këtë vit asnjë fermer nuk është kompensuar, pasi që kjo Ministri e ka në plan të bëjë sigurime bujqësore.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...