Published On: 4 Shkurt, 2016

Rektori Zejnullahu ia tregon “derën” kryeministrit Mustafa!

Rektori i Universitetit të Prishtinës, Ramadan Zejnullahu ia ka treguar ‘derën’ kryeministrit Isa Mustafa, me të ardh ky i fundit në krye të qeverisë.

Mustafa i cili ligjeron në Fakultetin Ekonomik, me të marrë postin e të parit të qeverisë nuk është më profesor i regullt në institucionin e arsimit të lartë publik.

Burime të ORAinfo brenda Universitetit të Prishtinës, bëjnë të ditur se rektori Zejnullahu ia ka marrë të drejtën e profesorit të rregullt kryeministrit Mustafa përderisa ushtron postin e të parit të qeverisë.

Të njëjtat burime bëjnë të ditur se Mustafës i është lejuar të ligjerojë në UP vetëm si bashkëpunëtor i jashtëm.

“Dallimi në mes ligjeruesit të rregulltë dhe bashkëpunëtorit të jashtëm është se bashkëpunëtori i jashtëm nuk ka pagë fikse në UP. Kryeministri Mustafa si bashkëpunëtor i jashtëm paguhet vetëm për orët që mbanë në UP, ndërkaq për orët e humbura nuk paguhet”, ka thënë burimi.

Ndryshe, kryeministri Mustafa është ligjerues i disa lëndëve në Fakultetin Ekonomik dhe po ashtu më parë ka ligjeruar edhe në Kolegjet private. /ORAinfo/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...