Published On: 31 Mars, 2016

Rektori Marjan Demaj, veprimtar i shquar në diasporë! (Video)

Matematecienti Marjan Demaj u zgjodh rektor i Universitetit te Prishtines “Hasan Prishtina”. Prof. Dr. Marjan Demaj perveq angazhimeve ne vend ai ka dhene kontribut edhe ne emigracionin shqiptaro-amerikan te Michiganit, ai u dallua edhe ne formimin e Lidhjes se Intelektualeve Shqiptaro-Amerikane, e cila pas kthimit te tij ne Kosove pothuajse eshte shuar, apo ka nje rol trivial, te pavemendshem ne komunitetin shqiptaro-amerikan te Michiganit. Prof. dr. Marjan Demaj eshte shquar si nje person me ndikim edhe ne politike, por preokupimi i tij kryesor ishte orientuar ne zhvillimin e Universitetit te Prishtines, ku edhe u perqendrua pothuajse e tere puna e tij akademike dhe intelektuale ne vitet e fundit, pas largimit nga politika. Zgjedhja e tij sigurisht eshte edhe nje sukses i diaspores shqiptaro-amerikane te Michiganit, duke shpresuar qe bashkepunimi do te jete me i dendur ne te gjitha fushat, sidomos ne shkencat aplikative. A. Vuniqi

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...