Published On: 26 Korrik, 2016

Regjimi autokrat i Erdoganit kërkon dënimin e gazëtarëve në Kosovë

Partia Shqiptare Demokristiane kërkon nga Ministria e Jashtme e Kosovës që të sqarojë opinionin për lajmet e publikuara në mediet prestigjioze ndërkombëtare lidhur me pranimin e një note të autoriteteve turke përmes ambasadës së Turqisë në Prishtinë me kërkesë që gazetari Berat Buzhala të dënohet me burg për qëndrimin e tij ndaj grusht shtetit në Turqi dhe regjimin e atjeshëm të Erdoganit.

Në notë përcaktohet edhe denimi që duhet shqiptuar gazetarit Berat Luzha. “Ligji përcakton që komentet nga persona të tillë si Buzhala duhet të dënohen me burg prej gjashtë muaj deri në pesë vjet”- citohet të jetë shenuar në notën drejtuar Ministrisë së Jashtme të Kosovës.

PSHDK-ja konsideron se regjimi autokrat i Erdoganit,i cili ka marrë guximin që përveç mbylljes së qindra mediave dhe portaleve dhe po aq ndjekjeve penale ndaj gazetarëve dhe editorëve turq, dhe përpjekia që ketë ta bëj edhe jashtë kufijve të vet, është ndërhyrje dhe atak i drejtpërdrejtë në gjyqësorin tonë dhe sistemin e drejtësisë në vend.

Ne duhet thënë JO secilit shtet, aq më parë Turqisë, e cila pretendon që përveç ndërhyrjeve të tjera në politikëbërje dhe kontrollimit dhe shfrytëzimit të ekonomisë sonë dhe të resurseve që i ka Kosova, përpiqet të ndikojë edhe në drejtësinë kosovare, sepse vendi ynë është shtet i pavarur dhe i njohur ndërkombëtarisht nga pjesa më e madhe e shteteve të botës dhe se askush nuk ka të drejtë të atakojë liritë dhe të drejtat e njeriut, nga brenda apo jashtë, sepse për lirinë dhe pavarësinë tonë kemi derdhë gjak shekuj me radhë.

Zyra për Informim e PSHDK – së

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...