Published On: 16 Maj, 2016

Refuzohen shqiptarët në mesin e 434 kandidatëve për policë

Përplasjet mes partive politike kanë lënë 34 kandidat për polic që ishin pranuar në konkurs dhe kanë kryer trajnimet, shumica e të cilëve shqiptarë, pa kontrata për punë, raporton Fakte.

Fillimisht ishin pranuar 434 kandidat dhe pas përfundimit të trajnimit vetëm për 400 ishin nënshkruar kontrata pune. Prej atyre që u anuluan, shumica ishin shqiptarë. Me këtë, përfaqësimi i shqiptarëve është skandaloz dhe tejet i ulët. Për t’i ikur këtij diskriminimi ministri Oliver Spasovski kishte nënshkruar kontrata edhe për ato 34 tjerë, mirëpo ministri i Financave Zoran Stavrevski nga radhët e VMRO-së nuk e lejoi këtë gjë. Në tërë këtë katrahurë institucionale ngalet i panjohur dhe i parëndësishëm roli i zv.ministrit shqiptar nga radhët e BDI-së. Kushtetuta po vazhdon të shkelet në kurriz të shqiptarëve.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...