Published On: 25 Mars, 2016

Realiteti në Kosovë, jo veç jashtë normales, por është i çoroditur

 

Agim Vuniqi

Shumëçka që shkruhet për normalitetin dhe demokracinë në Kosovë do t’ishte e qëndrueshme për një shoqëri normale, emancipuese dhe për një shtet normal, të përafërt me shtetet ku pretendon të integrohet Kosova, gjë që do të doja tejmase edhe vet, nuk po kuptoj një gjë shume esenciale në të cilën thirren analistët e shumtë vendorë, në koshiencën qytetare dhe cila është domethënia e saj, apo ne që mëtojmë të mbahemi konstitucionalist, unë nuk jam njëri ndër ata, sepse realiteti në Kosovë, jo që është jashtë normales, por është i çoroditur, dhe unë nuk ndiej asnjë arsye si një qytetar i zakonshëm, edhe i Republikës së Kosovës, të jem i rezervuar ndaj njerëzve në pushtet të cilët dita me ditë po dëshmohen si njerëz me aftësi të kufizuara të perceptimit të realitetit në vend, ata jo që sensibilizojnë krijimin e ambientit për një shoqëri të hapur dhe demokratike, por ata përmes udhëzimeve administrative plaçkisin, dhe “vrajnë” të ardhmen e kombit, as që mendojnë për këtë; qëllimi i tyre parësor është shpronësimi i vendit dhe pasurimi i tyre, prandaj këta nuk meritojnë asnjë fjalë të vetme “dashamirësie”, dhe përfundimisht në rastin konkret, nuk dua as që pretendoj që postimet e mia të kenë gjë të përbashkët me retorikë inflantive të fjalëve të grumbulluara për të fasaduar “jashtëqitjen” e këtij pushtetit krimogjen, i cili bën çdo gjë për të arsyetuar veprimet krimogjene serbe, duke sponsoruar me mjetet e buxhetit të Kosovës shkatërrimin konstitucional të saj, derisa qytetarët e zakonshëm të saj, shqiptarë, trajtohen qytetarë të kategorisë së dytë, po i referohem vetëm një shembulli eklatant, vlen vetëm për shqiptarët, pensionistët detyrohen, edhe ata të palëvizshëm, të parakalojnë si në sfilatë mode para syve të punonjësve në Departamentin e pensionistëve, diçka e tillë në rrethana tjera ka ndodhur vetëm në Auschwic… Unë do të shkruaj ashtu si e shoh realitetin në vend dhe nuk do të citoj filozofë botërorë, sepse gjendja në vend është kancerogjene, dhe kanceri nuk trajtohet me terapi muhabeti, por ndryshe…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...