Published On: 13 Prill, 2016

REALITETI HISTORIK

Nga Arbër Gashi

Para se të vlerësojmë debatin e hapur mes Titistëve dhe Enveristëve, por edhe para se të analizojmë shërbimin që ata i kanë bërë pansllavizmit përmes ideologjisë së përbashkët komuniste se për kontribut ndaj çështjes kombëtare shqiptare as që mund të flasim e lere më të shkruajmë, ne e kemi për detyrë të konsultojmë faktet shkencore të cilat dëshmojnë se Titisti më i madh në periudhën 1941 – 1948 ishte vet Enver Hoxha, i përzgjedhuri i emisarëve të Titos në krye të Partisë Komuniste të Shqipërisë. Dokumentet historike të kohës dëshmojnë se veprimtaria e Enver Hoxhës dhe Partisë Komuniste të Shqipërisë i shërbente pa asnjë kundërshtim vendimeve antishqiptare të marra nga Partia Komuniste e Jugosllavisë, përkatësisht vendimeve të shtabit ushtarak të PKJ që drejtohej nga Tito.
Në atë kohë, çdo veprimtari institucionale dhe vetmbrojtëse e shqiptarëve, grupet e bashkuara terroriste të komunistëve serboshqiptar e etiketuan si veprimtari fashiste, e luftuan kudo duke bërë terror dhe shkatrruar çdo institucion që simbolizonte shtetin shqiptar të kohës, ashtu si ua kërkoi Tito përmes emisarëve serb që e mbështesnin fuqizimin e pushtetiit diktatorial të Enver Hoxhës gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ashtu si e urdhëruan serbët e Titos, Enveri zbatoi likuidimin e pamëshirëm të të gjitha figurave më eminente të kombit shqiptar, ndërsa ata që i shpëtuan gjenocidit komunist u detyruan të marrin rrugën e mërgimit. Faktet historike janë të pamëshirshme dhe ato nuk i nënshtrohen politikave ditore dhe dëshirave tona, pra, as dëshirave të “enveristit” Jakup Krasniqi e as dëshirave të “titistit” Azem Vllasi. Për këtë arsye, shqiptarët e shekullit XXI duhet të njoftohen mirë e drejt me faktin se edhe Konferenca e Bujanit ishte reakcion antishqiptar i komunistëve ndaj vendimeve për vetvendosje dhe bashkim të Kosovës me Shqipërinë,vendime që u morën në Kuvendin e Lidhjes së Dytë të Prizrenit, kuvend i cili zhvilloi punimet e veta nga 16 – 20 shtator të vitit 1943. Vendimet e Kuvendit të Lidhjes së Dytë të Prizrenit u miratuan më pas nga Asambleja Kombëtare e kohës. Prandaj, komunistët e sotëm, qofshin ata Titistë ose Enveristë, për shqiptarët janë e njëjta gjë, janë pjellë e një synimi pansllavist, një kulture politike thellësisht antishqiptare, një force që ka ushtruar gjenocid ndaj kombit shqiptar dhe e cila duhet të denoncohet botërisht sa më parë.
Ripushtimit të Kosovës në vitin 1945, vrasjes së mbi 80 000 shqiptarëve në ish-Jugosllavi dhe dikaturës së egër sllavokomuniste i parapriu një veprimtari e koordinuar Tito – Enver. Prej vitit 1945 e deri në vitin 1965, rezistenca kombëtare në Kosovë ishte rezistencë burimore shqiptare. Instrumentalizimi komunist i rezistencës kombëtare të Kosovës ndodhi pas kinse burgosjes së dytë të Adem Demaçit, i cili në atë kohë ndodhej, sipas informatave që posedojmë në shërbimin ushtarak në kazermën Dellnice të Kroacisë dhe kryente detyrën e Sekretarit Politik. Pra, çelësi i sqarimeve se çfarë ndodhi dhe kush e instrumentalizoi rezistencën e Kosovës ndaj pushtimit sllav në vitet 1965 – 1990 mund t’a gjejmë vetëm përmes hulumtimeve shkencore, e assesi përmes opinioneve të njëanshme të protagonistëve të instrumentalizuar e minorë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...