Published On: 10 Mars, 2016

Realiteti dhe real politika

Agim Vuniqi

Jeta reale eshte percaktuesi i arritjeve, dje dhe sot, por edhe vet demantuesi i tyre… Ne Kosove gjate viteteve te 90-ta ishte nje storie e jetes sureale, e pranimit faktik te shtetit serb, por e deklarimit kinse te mospranimit dhe kinse e refuzimit, shembull pagesa e taxave…, me cka u deshmua se elita politike shqiptare refuzonte shtetin serb, me asgje, qytetaret gjobiteshin dyfish, paguanin taxa shtetit serbe dhe shtetit te LDK-sw… Serish po ndodhe mashtrimi, nuk eshte i rendesishem deklarimi, serbet serish po i palckisin shqiptaret, pa paguar taksa ne Buxhetin shteterore, perveq atyre qe paguhen sherbyes cicivil te Kosoves per interesa te shtetit serbe. Atehere shqiptaret te diskriminuar, prap edhe tash te diskriminuar… Serbet marrin pensione edhe nga Serbia edhe nga Kosova, ata nuk kane nevoje te paraqiten ne sfilate para gogoleve te departamnetit te pensioneve, ata marrin cdo gje nga Kosova dhe asgje nuk i japin Kosoves… Pranimi i shtetit eshte kur qytetaret serbe fillojne te paguajne taxa ne arken qendrore… Loja e miut me macen vazhdon… sa eshte duke u pranuar Kosova nga serbet, pyetni shqiptaret qe jetojne ne komunat me shumice serbe!!!! Desha te veje ne pah edhe dicka, disa gjera qe po na servohen si “historike”, cdo gje qe pasqyrohet sot eshte fetishiste, dmth. filozofi jane guret, flamuri dardan, te cilit nuk i permendet autoresia, stema gjithashtu pa autoresi…, betimi i ushtareve te UÇK-se, qe u shnderrua ne betim partiak te anetareve te Shtabit te Pergjithshem te UÇK-se, si anetar te partise politike, pra a ishte kryesia e sotme e PSK-se, sot, si Shtab i Pergjithshem i UÇK-se dje, nuk shkon se bashku fanela e politikanit dhe uniforma lara-lara e gjeneralit. Tah te flasim haptas, ata qe udhehoqen luften, dmth komandantet, duke perfshire edhe anetaret e Shtabit, cfare ishin gradat e tyre ushtarale te luftes, dhe si i fituan ato, kush i gradoi ata, apo ata graduan vetveten, njejte si po i japin vetes ofiqe “shkencore” Drrrr Adhamutesh! Ju lutem kemi vetem fjale te thena dhe asgje te shkruar, cka bene dy legjislatura te kinse Kuvendit Repulikan, cilat ishin vendimet, ligjet qe votuan ata, por ata mernin rroga per asgje, kishte kryesi te Kuvendit etj…, Une akoma nuk kam pare, dokumente te shkruara te kohes, te shohe firmen e atyre qe i kane leshuar, qe jane marre vendime te rendesishme te karakterit politik me rendesi shteterore, per tua prezentuar femijeve sot se cka u be gjate periudhes se gjumit te shqiptareve ne ish Jugosllavi, bile te kuptonin te rinjte dhe studjuesit me mire per ate qe sot quhet historike dhe filozofi Rugoviane, dmth. duhet te qartesohet koncepti ideologjik i saj, kjo bile do te duej te ishte detyre e kryesise se LDK-se. Akoma deri me tash nuk kam pare as procesverbalet e Kuvendit Republikan, as vendimet e rendesishme per themelimin e FARK-ut, Shtabit Te Pergjithshem te UÇK-se, ate te Ministrise se mbrojtjes, kush ishin ushtaraket e asaj ministrie, cilat ishin detyrat e tyre, pershkrimi i detyrave te tyre, buxheti, financat, vendimet dhe autorizimet e tyre, si u themelua Fondi Humanitar Gjithekombetare, i njohur si Fondi i 3 perqindeshit, kush ishin administratoret e fondit, ku kishte seline fondi, kush ua leshoi vendimet punonjesve aty, si u themelua Banka “Dardania”, kush e themeloi, me cfare vendimi, kush i autorizoi, apo emeroi punojnesit, cili ishte statusi dhe statuti i Dardania Bankes, kush menaxhonte ate, kush ishte investitori i saj… kush themeloi Fondin “Vendlindja thrret”, kush ishin administratoret, kush kishte te drejte te terhjek parat dhe kush menaxhonte fondin.., shumecka ishte ne eter atehere dhe asgje nuk u sqarua, sepse frika e shumices se ushtarakeve dje disi eshte kuptuar, por jo sot, sepse duhet te thuhet e djeshmja e lidereve te sotem per te kaluaren e tyre te erret, ngase heshtja eshte pranim, eshte bashkepjesemarrje ne krim.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...