Published On: 16 Shtator, 2016

Reagon sindikata e RTK-së: Kuvendi ta miratojë ligjin për RTK-në

Kryesia e SPERTK-së

REAGIM

Sindikata e Punëtoreve e RTK-së është e shqetësuar me gjendjen e rëndë financiare e cila vazhdimisht po e përcjell mediumin e vetëm Publik në vend – RTK. SPERTK edhe njëherë ia rikujton Kuvendit të Kosovës si themelues i RTK-së se është koha e fundit për ta miratuar ligjin për RTK-në, ta sigurojë formën e përhershme dhe të pavarur të financimit të RTK-së, ta sigurojë pronën dhe të ndihmojë në digjitalizimin e RTK-së, proces të cilin mediumet publike në vendet e rajonit e kanë përfunduar qysh moti.

SPERTK ia rikujton Kuvendit të Kosovës së teknika që e përdor RTK, tashmë i ka kaluar të gjitha afatet e parapara dhe në çdo moment pritet edhe mosfunksionimi i saj.SPERTK gjithashtu kërkon përgjigje nga Komisioni për Medie në Kuvendin e Kosovës arsyet e zvarritjes së mosmiratimit të Ligjit për RTK-në.

SPERTK po ashtu kërkon përgjigje nga Komisioni për Medie pse nuk po i merr parasysh rekomandimet e EBU-së dhe ato të konferencave të organizuara nga OSBE rreth financimit të Transmetuesit Publik – RTK.

SPERTK fton të gjithë aktorët të marrin masa sa më shpejt për ta shpëtuar RTK-në nga kolapsi financiar dhe teknik.

SPERTK kërkon gjithashtu edhe nga menaxhmenti i RTK-së që të jetë më i zëshëm në këto kërkesa si dhe ta respektojë çdo rekomandim të Auditorit të Brendshëm rreth punësimeve të reja në RTK, në mënyrë që mos të rëndohet edhe më tej buxheti i RTK-së.

Sinqerisht,

Kryesia e SPERTK-së

spertk@rtklive.com

Prishtinë, 16.09.2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...