Published On: 26 Janar, 2016

Reagon “Rezonanca”: Ja e vërteta e takimit informues të rektorit me studentët

Kolegji i Shkencave Mjekësore “Rezonanca”, ka reaguar pas publikimit në portalin Indeksonline të artikullit “Studentët e kolegjit ‘Rezonanca’ në protestë”, sipas të cilit, studentët nuk kanë protestuar, por kanë kërkuar takim me rektorin.

Në reagimin e “Rezonancës”, thuhet se studentët të cilët janë ankuar, e nuk kanë protestuar, janë studentë që nuk i kanë përmbushur obligimet mjekësore në përputhje me Rregulloren, për shkak të mosardhjes së tyre në mësim.

Lexoni reagimin e plotë të Kolegjit “Rezonanca”:

Në portalin tuaj, sot, më 26.01.2016, është publikuar një informacion jo i vërtetë lidhur me studentët e Kolegjit të Shkencave Mjekësore “Rezonanca”. Është raportuar se studentët e Kolegjit Rezonanca janë në protestë, kurse ata kanë kërkuar takim informues me rektorin.

Menaxhmenti i këtij Kolegji, për studentët të cilët nuk i kanë përmbushur obligimet mësimore në përputhje me Rregulloren e studimeve të Kolegjit, ka ofruar mundësinë për kompensimin e orëve të humbura, për studentët që kanë munguar deri në pragun e lejuar sipas Rregullores, si mundësi lehtësuese për studentët të cilët për arsye të ndryshme nuk kanë mundur t’i ndjekin të gjitha ligjëratat dhe ushtrimet sipas planit të studimeve. Këto orë shtesë, sipas kontratës me studentët, paguhen me pagesë shtesë nga 5 euro për orë, sepse të njëjtat orë veç janë mbajtur gjatë orarit të rregullt të mësimit. Me këtë ndëshkohen vetëm studentët e parregullt, të cilët nuk i përmbushin obligimet lidhur me vijueshmërinë e kërkuar.

Sipas nenit 38 të kësaj Rregulloreje studentët gjatë një semestri mund të mungojnë deri në 20% të orëve të mësimit teorik ose praktik. Orët e humbura mbi 20%, dhe jo më shumë se 40%, mund të plotësohen nëpërmjet kollokviumeve kompensuese, që mundësojnë kompensimin e njësive mësimore të humbura nga studenti.

Studentët të cilët janë ankuar, por jo protestuar, nuk i kanë përmbushur obligimet mësimore në përputhje me Rregulloren, për shkak të mosardhjes së tyre në mësim. Me këta studentë rektori i Kolegjit ka pasur takimin e posaçëm, të cilët i ka njoftuar lidhur me obligimet e tyre si studentë, si dhe mundësinë që iu ofron Kolegji për plotësimin e obligimeve mësimore të pakryera nga ana e studentëve të parregullt, në përputhje me rregulloren e Kolegjit.

Për shkak se Kolegji “Rezonanca” ofron programe të fushës mjekësore, nuk lejon që studentët pa përmbushje të vijushmërisë minimale në ligjërata dhe ushtrime t’i nënshtrohen provimeve në fund të semestrit.
Tarifat e studimeve nuk janë për të gjitha programet 4500, përkatësisht 5000 euro. Këto janë pagesa vetëm për programin e Farmacisë dhe të Stomatologjisë, ndërsa për programet tjera pagesat janë nga 1300 deri në 2500 euro.

PS. Kur gazetarja e juaj ka kërkuar kontakt me telefon me rektorin e Kolegjit, i njëjti ka qenë në takim me studentë. Rektori ka ofruar gazetares suaj takim në Kolegj. Ndërsa nuk është e vërtetë se rektori ka pranuar ndonjë email nga ana juaj.

Kujtojmë se gjatë ditës, Indeksonline ka raportuar se një numër i studentëve të kolegjit “Rezonanca” në Prishtinë në shenjë pakënaqësie me trajtimin e tyre nga menaxhmenti i këtij kolegji kanë protestuar sot para objektit të këtij kolegji.

Studentët janë ankuar se përpos që paguajnë vitin prej 4500- 5000 euro ata po detyrohen të paguajnë edhe për orët praktike dhe ligjëratat nga 5 euro e po ashtu edhe për hyrjen në provime.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...