Published On: 12 Prill, 2016

Reagon Diana Rexhepi: Gazetarët, ata të Kalibrit të Lartë nuk merren dhe nuk i trajtojnë kolegët e tyre për mall

  • Në këtë kontekst, nga të gjithë gazetarët me guxim, që janë rekrutuar gjatë viteve tetëdhjeta-nëntëdhjeta në hapësirën e shteteve të ish Jugosllavisë, Halil Matoshi gjithmonë dhe gjithmonë është një ndër 6 ( gjashtë) sot e kësaj dite.
  • Reagon Diana Rexhepi eks-gazetarja e BBC, Deutche Welle, HRT, RFI

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/dritherimat-e-speciales-refuzimi-nga-familja-rugova-e-jashari-dhe-diplomacia-perendimore/

http://www.shqiptari.eu/blerand-stavileci-ndahet-nga-gruaja-kjo-eshte-e-dashura-e-tij-e-re-foto/

  • Shkruan: Diana REXHEPI

Duke mos hyrë në “meritën” e sendeve dhe /apo ndërhyrjes në përçarje apo diskutim në mes gazetarëve të Kosovës, Halil Matoshit dhe Berat Buzhalës, do të shtroj vetëm disa informata shtesë sa për faktografi. Halil Matoshi edhe sot e kësaj dite gëzon autoritet si gazetar i kalibrit të lartë në Kroaci dhe në Slloveni. Në Kroaci dhe Slloveni, standardi apo niveli i profesionalizmit, zanatit të gazetarisë, është shumë më i lartë se në Kosovë. E në këtë kontekst, nga të gjithë gazetarët me guxim, që janë rekrutuar gjatë viteve tetëdhjeta-nëntëdhjeta në hapësirën e shteteve të ish Jugosllavisë, Halil Matoshi gjithmonë dhe gjithmonë është një ndër 6 ( gjashtë) sot e kësaj dite. Këto janë sondazhe brenda organizatave profesioniste gazetareske. Nga ata që kam mësuar zanatin e gazetarisë, një vend të lartë zënë Halil Matoshi që ishte redaktor e më së shumti përkthyes i teksteve të mia për Zërin. Madhështia dhe profesionalizmi i një gazetari matet me mospërzirjen e standardeve private me ato publike. Dhe te mos etiketon apo diskualifikon persona, por fenomene apo dukuri. Këtë veti e gëzon gazetari Halil Matoshi, përsëri sipas standardeve të organizatave profesioniste këtu në Kroaci dhe Slloveni. Për Halil Matoshin thuhet kështu: “U današnjim uvjetima, jedini neovisni politički analitičar na Kosovu je Halil Matoshi” (në kushtet e sotme Halil Matoshi është analisti i vetëm politik i pavarur në Kosovë). Për fund, një kuriozitet nga eksperienca ime personale, gjatë vizitës sime të fundit në Kosovë, në gusht dhe shtator të vitit kaluar, pas deklaratave të mia, siç i kanë quajtur “bombastike, për dhe rreth faktografisë për UÇK-në”, më është lajmëruar gazetari Berat Buzhala, duke kërkuar intervistë lidhur me prononcimet e mia. I kam thënë që do të mendohem, e nëse do të vendos do ti jap intervistë atij, Berat Buzhalës, që do t’i lajmërohem, por, nuk iu kam lajmëruar Buzhales. Sepse, nga eksperienca ime e gazetarisë për tema që barten në kategori me intensitet më të lartë, kam kuptuar se intervista që kërkonte gazetari Buzhala kishte elemente të si të thuash luftës së tij private me disa persona të të ashtuquajturës Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Asi pozicioni për mua nuk është i pranueshëm, assesi jo.

E Halil Matoshi nuk më ka thirrë e asnjë pyetje të vetme nga kjo lëmi nuk ma ka shtruar. Sepse Top gazetarët, ata të Kalibrit të Lartë nuk merren dhe nuk i trajtojnë kolegët e tyre për mall, duke dashur t’i shfrytëzojnë publikisht për disa luftëra te tyre private me dikë nga zyrtarët politik, apo me kënd do.

 

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ahmet bella thotë:

    Shume shume me vend dhe i qelluar komenti i Juaj e respektuara Gazetari. Per Halilit, topi se lune! Suksese

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...