Published On: 28 Dhjetor, 2015

Reagojnë anëtarët e komisionit, vendimi i Ahmetit politik, vendimi për Stavilecin në fuqi (Foto)

Drin Ejupi, Bajram Shala dhe Art Kuqi kanë reaguar ndaj kryetarit të Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti pas shpalljes së sportistëve më të mirë të vitit 2015.

Gazetarët sportiv, Drin Ejupi, Bajram Shala dhe Art Kuqi, të cilët kanë qenë anëtarë të komisionit vlerësues për shpalljen e më të mirëve nga Komuna e Prishtinës, kanë reaguar ndaj kryetarit Shpend Ahmeti.

Ata dokumentojnë se Ahmeti ka ndërhyrë në punën e Komisionit, duke mos pranuar vendimin e tyre që ‘Punëtori Sportiv për Vitin 2015’ të shpallët kryetari i KB Sigal Prishtinës, Blerand Stavileci, ndërsa në vend të tij është shpallur Florian Miftari.

Si pasojë e ndërhyrjes së Ahmetit, kryesuesja e komisionit ka ndryshuar vendimin pa pëlqimin paraprak të anëtareve, të cilin mund ta shihni edhe në bisedën që është bërë ndërmjet anëtareve të Komisionit.

Ejupi, Shala dhe Kuqi insistojnë se vendimi i tyre për të shpallë Stavilecin si ‘Punëtori Sportiv për Vitin 2015’ është në fuqi, pasi komisioni nuk ka marrë vendim ndryshe.

Për më shumë, më poshtë mund të lexoni reagimin e Drin Ejupit, Bajram Shalës dhe Art Kuqit, si dhe të shihni fotot nga bisedat që janë bërë ndërmjet anëtareve të Komisionit.

 “REAGIM LIDHUR ME ANULIMIN E VENDIMIT PËR PËRZGJEDHJEN E “PUNËTORIT SPORTIV PËR VITIN 2015-TË” NË KOMUNËN E PRISHTINËS

Tendenca e kryetarit te Komunës së Prishtinës Shpend Ahmeti, për ndërhyrje në përzgjedhjen rreth më të dalluarve në sportin e Prishtinës për vitin 2015-të, gjegjësisht lidhur me mirënjohjen “Punëtori Sportiv i vitit 2015”  është një akt i pa pranueshëm.

Këtë detyrë e ka kryer me përpikmëri dhe profesionalizëm, komisioni i gazetarëve i grumbulluar nga vetë Komuna për këtë qëllim.

Komisioni i përberë nga 7 anëtar të mediumeve të ndryshme,  në mbledhjen e datës 21 Dhjetor, për këtë mirënjohje vendosi Blerand Stavilecin, kryetarin e klubit Sigal Prishtina.

Ky vendim ishte i bazuar në sukseset e këtij klubi, që veç titullit të Kosovës triumfoi edhe në ligën Ballkanike, titulli i parë ndërkombëtar për Basketbollin e Kosovës.

Ndërkohë arsyetimi i kryetarit të Komunës së Prishtinës për kundërshtimin e vendimit të Komisionit, ishte i pa pranueshëm nga komisioni derisa u konsiderua edhe si ndërhyrje politike, dhe kështu  si i tillë u hodh poshtë, pasi përzgjedhja e të gjithë fituesve të ceremonisë u bë mbi kritere dhe parime sportive, ndërsa kundërshtia e kryetarit Ahmeti, nuk përmbante asnjërën nga këto.

Vendimi për zgjedhjen e Blerand Stavilecit “Punëtori Sportiv i vitit 2015” është në fakt ende në fuqi, pasi komisioni që nga data 21 dhjetor 2015, nuk ka mbajtur ndonjë mbledhje tjetër, derisa ceremonia ku u ndanë edhe çmimet e tjera duke përfshi edhe këtë mirënjohje u mbajt më 26 dhjetor.

Kjo mund të dokumentohet edhe në protokollet e mbledhjes së 21 dhjetorit, që pra ishte edhe takimi ku u vendosën të gjitha çmimet dhe mirënjohjet për vitin 2015-të.

Por në ceremoninë e 26 dhjetorit , vendimi i komisionit u shtrembërua dhe u manipulua,  pasi nën presionin e Komunës, një prej anëtarëve të Komisionit përzgjedhës që kishte marrë përsipër komunikimin ndërmjet Komisionit e Komunës, ka dërguar një e-mail të pa autorizuar dhe nëpërmjet të cilit ka tentuar të gjejë një zgjidhje të situatës. Neper mjet këtij e-maili thuhej se shumica e anëtarëve të Komisionit kanë pranuar ndryshimin e vendimit, mirëpo nuk shkruhet as cilët anëtare e as në çfarë forme e kanë pranuar ndryshimin e vendimit.

Si rrjedhojë e kësaj situate, ne kemi bojkotuar ceremoninë e së shtunës (26.12.2015), sikurse dhe i tërë komisioni, me përjashtim të një prej anëtarëve të këtij Komisioni që ka marrë pjesë në ceremoninë përkatëse.

Deri te bojkotimi i ceremonisë erdhi pasi ne nuk mund të pranojmë interferime politike në vendimet tona, ndërsa ne patëm kërkuar edhe nga Komuna  që në rast të mos respektimit të vendimit tonë, të paraqesë dorëheqjen tonë nga ky komision dhe emrat tanë të mos figurojnë fare në Komisionin përkatës.

Ne si anëtar të komisionit shprehim shqetësimin e thellë, për këtë ndërhyrje dhe manipulim të vendimit të komisionit për përzgjedhjen e më të dalluarve në sport për vitin 2015, pasi kjo është ndërhyrje e drejtpërdrejt në kompetencat e komisionit, i cili çdo vendim e ka marrë në përputhje me parimet dhe kriteret sportive, duke u bazuar në sukseset në kuadër të arenës vendore dhe asaj ndërkombëtare.

Andaj ne konsiderojmë se në këtë pikë, ka pasur manipulim të një vendimi të komisionit, gjë e cila është e pa pranueshme dhe e dënojmë si akt, pasi ne mendojmë se për përzgjedhjen e më të dalluarve në sport, duhet të merren parasysh vetëm aspektet sportive.

Në fund të këtij teksti po bashkëngjisim disa prej mesazheve që kemi shkëmbyer me anëtartë tjerë të Komisionit në të cilët paraqesim qëndrimin tonë të vendosur për të mos ndryshuar vendimin e marrë me 21 Dhjetor, sipas të cilit çmimi i Punëtorit Sportiv i takonte Blerand Stavilecit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...