Published On: 30 Janar, 2016

Rasti ‘Stenta’, flet kryeprokurori i shtetit!

Kryeprokurori i Shtetit ka reaguar ndaj publikimit të disa emrave të kardiologëve, për të cilët thuhet se janë të përfshirë për hetime në rastin “Stenta”.

Përmes një komunikate, zyra e Kryeprokurorit ka thënë se emrat nuk janë marr nga Prokurori i shtetit, dhe se aktvendimin nuk është dashur ta ketë në dorë asnjë njeri i paautorizuar.

Lexoni njoftimin e plotë të Kryeprokurorit:

Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit, lidhur me disa shkrime në media që kanë publikuar emrat e personave të përfshirë në hetime në rastin “STENTA”, njofton opinionin publik së këto të dhëna nuk janë marr nga Prokurori i Shtetit, pasi që në bazë të dispozitave të Kodit të Procedurës Penale, aktvendimi për zgjerimin e hetimeve është dorëzuar vetëm në Gjykatën Themelore në Prishtinë, tek gjyqtari i procedurës paraprake.

Këtë aktvendim nuk është dashur që ta ketë në dispozicion asnjë njëri i pa autorizuar, andaj lidhur me publikimin e pa autorizuar të këtyre të dhënave shumë shpejt do të fillohet hetimi për shkelje të dispozitave ligjore disiplinore dhe penale.

Prokurori i Shtetit gjatë tërë procedurës hetimore do të ndërmerr të gjitha masat për ruajtjen e dinjitetit dhe reputacionit të secilit person të përfshirë në hetime pavarësisht se a është në cilësinë e të pandehurit, të dëmtuarit apo dëshmitarit.

Gjithashtu konsiderojmë se prononcimi i Institucioneve Ekzekutive lidhur më ecurinë e hetimeve dhe tendenca për të ndikuar në procedurë përmes kërkesës që rasti të mbyllet sa më shpejt, nuk është në përputhje më pavarësinë dhe paanshmërinë e sistemit gjyqësor si pushtet i ndarë nga pushteti ekzekutiv.

Afati i hetimeve sipas nenit 159 paragrafi 1 të Kodit të Procedurës Penale të Kosovës është 2 vite nga fillimi i hetimit paraprak dhe zhvillimi i hetimeve në rastin “STENTA” është brenda këtij afati, mirëpo edhe pas kalimit të këtij afati gjyqtari i procedurës paraprake mund të autorizojë një vazhdim deri në 6 muaj të hetimit, në rastet kur hetimi penal është i ndërlikuar, përfshirë, por pa u kufizuar kur ka katër apo më shumë të pandehur, janë identifikuar disa të dëmtuar, është bërë kërkesa për ndihmë juridike ndërkombëtare, apo ekzistojnë rrethana tjera të jashtëzakonshme.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...