Published On: 20 Mars, 2016

Raporti, ja ku ndodhin më shumë krime seksuale në vend

Gjatë 2015-s, krimet seksuale janë shtuar në krahasim me një vit më parë dhe qytetet më të prekura janë Tirana e Saranda.

Në një raport të Prokurorisë së Përgjithshme rezulton se në këto qytete janë shënuar 16 raste të hetuara, tetë në secilin prej tyre.  Afro 95 për qind e personave të përfshirë në këto krime janë meshkuj mbi 18 vjeç.

Në listën e qyteteve të prekura nga ky fenomen përgjatë 2015 përfshihen: Vlora me 5 raste, Durrësi me 4, Lushnja e Berati me nga 2 raste dhe Fieri e Kurbini me nga 1 rast.

Në këto krime përfshihen veprat penale si “Marrëdhënia seksuale me dhunë me të rritura”, “Veprat e turpshme” si dhe “Marrëdhëniet seksuale ose homoseksuale me të mitur e persona me moshë 14 – 18 vjeç”.  Përgjatë vitit 2014 në të gjithë vendin janë regjistruar 88 procedime penale, ndërsa në 2015-n numri ka shkuar në 102 raste, me një rritje prej 16 për qind. Sipas raportit, dy nga elementët që ndikojnë në kryerjen e këtij krimi janë arsimimi i personave dhe vendbanimi i tyre. Sipas analizës së shifrave rezulton se krimet seksuale kryhen më shumë në qytet.

Sipas raportit, dy nga elementët që ndikojnë në kryerjen e këtij krimi janë arsimimi i personave dhe vendbanimi i tyre. Sipas analizës së shifrave rezulton se krimet seksuale kryhen më shumë në qytet.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...