Published On: 22 Qershor, 2016

Rama për ‘shqiponjën’: Vrastare për sytë “e armikut”

Kryeministri Edi Rama e quan ‘Shqiponjën’ e vendosur në hyrje të Tiranës si një punim vulgar.

“Shqiponja është një element shumë identifikues për ne, dihet kjo!

Por, vizualisht, shqiponja e flamurit tonë është e jashtëzakonshme, ka një trajtë grafike spektakolare dhe thuajse të pamundur për riinterpretime të suksesshme.

Mund të biesh menjëherë në vulgaritet estetik nëse e transferon në një trajtë tjetër!

Shikoni, për shembull se çfarë tmerri estetik është ajo shëmbëlltyra e shqiponjës së flamurit, e vendosur tek hyrja e Tiranës.

S’ka asgjë nga pesha dhe finesa e origjinalit në fushën e kuqe të flamurit, zero!

Përkundrazi, është një alterim vrastar për sytë, një siluetë agresive në boshllëk”.

Monumenti-skulpturë 6 metra i lartë dhe me bazament katër metra, peshon plot prej 16 ton çelik.

Monumenti u finanacua nga Lazim Destani biznesmen dhe filantrop. Lazim Destani është një biznesmen i suksesshëm me prejardhje nga Malësia e Sharrit të Tetovës.

Ai dhe familja e tij drejtojnë një rrjet internacional biznesesh që veprojnë në sektorin e shërbimeve, inxhinierisë dhe ndërtimit, energjetikës e logjistikës me mbi tridhjetë ndërmarrje aktive në tregun global që shtrihen në Gjermani, SHBA, Zvicër, Dubai, Turqi, Maqedoni, Liban, Kuvajt, Rusi, Mongoli dhe Kinë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...