Published On: 15 Shtator, 2016

Rama, aheng në vendin e krimit

Edi Rama kthye në vendin e krimit dhe bashkë me lukuninë kanabiste që përdhosi vullnetin e dibranëve, mbajti ahengun e krimit elektoral. Ai u fërkoi kokën sekserëve të votave, megjithatë mësohet se kërkoi paratë mbrapsht për 15 mijë votat e qëndrestarëve që s’shkuan tek thesi i djalit të sekretarit të dytë të Ramizit. Ahengu i turpshëm varrosi shpresat për Rrugën e Arbrit, meqë fonde të reja pritet të harxhohen për zgjedhjet e afërme, pasi qeverisë-varrezë do t’i duhet që secilën votë ta blejë me një çmim gjithmonë e më të shtrenjtë 

Edi Rama u shfaq dje në Dibër në një aheng elektoral për të falenderuar dibranët për votën që i dhanë Muharremit. Por, Dibra nuk po festonte, ai rezultat zgjedhor që duhej të përkthej në një entuziazëm në njerëz, nuk u pa hiç, përkundrazi u pa një Dibër në zi, në një gjendje amullie a thua se po i vjen prapë Hajredin Pasha. Si për të prekur “telat” e dibranëve, Edvini ndërkalli në fjalimin e tij “Rrugën e Arbrit”, për të cilën ua bëri të qartë dibranëve se Me Muharrem pa Muharrem rruga nuk do të ndërtohet pasi Olsi Rama nuk ka gjetur ende sekserin e duhur.

Rezultati në Dibër faktoi shqetësimin e Opozitës se në Shqipëri nuk mund të bëhen zgjedhje të lira me Ramën kryeministër. Madje, rezultati ishte i tillë saqë u pa si humbje nga vetë “fituesit”. Edhe vjedhja kërkon stilistikën e saj, për të ruajtur gjendjen e fshehtë e të padallueshmërisë, por 4000 votave dëshmuan se shit-blerja e votave kishte marrë dhenë më keq se hashashi. Shpjegimi për këtë është mjaft elementar. Edi Rama, i vetëdijshëm për humbjen e bashkisë, angazhoi të gjitha strukturat shtetërore, kriminale dhe tender-biznesmenët në një orgji shit-blerjeje saqë me ato paratë e hedhura me siguri do ta kishte ndërtuar Rrugën e Arbritit. Frika nga e vërteta, se Dibra do të votonte djathtas, e çoi Ramën në kllapi dhe po ashtu edhe rezultatin, që shonoi rreth 4000 vota plus për Muharremin, farmacia e të cilit u shndërruar në një bankë të blerjes së votave. 4000 votat përfaqësojnë shenjat e gishtërinjve të Ramës në kutitë e votimit dhe ky krim, ashtu si çdo krim që kryhet në kllapi, ka lënë gjurmë të mëdha, të faktuara tanimë edhe nga mediat me rastet e shumta të denoncimeve të votë-blerjes. Informacionet vijnë lumë mbi vendet ku merren lekët e votave. Ato merren kryesisht në zyrat e Partisë Socialiste, në arenat e biznesit të vëllezërve të kandidatëve, tek zyrat shtetërore të tatimeve, punësimit e degët e arsimit. Lekët jepen edhe në formën e çlirimit të bujqve të kanabisit nga taksa e 30 përqindëshit si dhe si koncesion për shërbimin kanabist të vitit të ardhshëm. Shkëmbimi i lekëve me vota tashmë është një fenomen shtetëror, që ka një frymëzim e një padrino, vetë zyrën e kryeministrit. Kësisoj, shfaqja e djeshme e Ramës nuk është gjë tjetër veçse episodi pasues i çdo krimi, pra i rikthimit të kriminelit në vendin e krimit. Dje Rama e pa me sytë e tij se nuk e kishte votuar Dibra, ai dëshmoi sesi përtej sekserëve nuk kishte asnjë grimë Dibër në atë aheng elektoral. Prandaj, çrrënjosja e këtij sistemi të ri kriminal të votë-blerjes është parakusht për organizimin e zgjedhjeve parlamentare./G55/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...