Published On: 22 Mars, 2016

Rakia turke, morali i rrejshëm

Fahri Xharra

Më dhimbset populli im i mashtruar nga maskarenjtë e shitur fetar. Mos pini raki na thonë e vet një kerr të zeza i bëjnë.

Pse ore na e mashtroni rininë e cila nga arsimimi i dështuar post-lufte, iu ka mbështetur të keqes kombëtare.  Lajmi i zi i Brukselit me hidhëroi shumë . I shprehi ngushëllime Europës së Madhe për këto fatkeqësi që po i ndodhin . Iu mungonte syçeltësia – sinqerisht e thënë .

Nëse i dorëzohemi me mish e me shpirt dikujt , atëherë është se  në te , na është rritë besimi.
Dhe kështu që 16 vjet. Në anën tjetër po ashtu nënën Shqipëri  “as me mish e as me lekurë “ , e cila nuk ishte në gjendje të na këshillonte së paku për një vëmendje të shtuar ndaj së ardhmes ideore të keqe të rinisë dhe popullit shqiptar të Kosovës.

Kërkesa e disa studentëve të Universitetit të Prishtinës që t’ju jepet një sallë në mënyrë që ata të kenë ku ta falin namazin, ka nxitur reagime të shumta. E si mos të flitet?

Rini studentore e ardhmërisë e di që jeni të manipuluar , e di që jeni të mashtruar ; nuk jeni ju ata që kërkoni sallë speciale për faljen e namazit , por janë armiqtë e pavarësisë së Kosovës .

Pse ju kurthoheni në kalkulimet antikombëtare të “disave “ në mesin tuaj ?
Pse duhet bërë publike këto kërkesa sa absurde aq  edhe ndjellakeqe ?
Kush po luan me ne , me të ardhmen tonë ?

“Në pranverën e vitit tetëqind e shtatëdhjetë (1466), kur në mes të kuvendit të lëndinës lauresha psalte me zë melodioz vargun: “E vështro në gjurmët e mëshirës së Zotit, si Ai i jep jetë tokës së vdekur (Kurani 30:50)”, pas shpalljes së nisjes së luftës kundër Shqipërisë, çdo gazi ngjeshi me dëshirë shpatën. Flamujt-emblema të pushtimit – u vunë në lëvizje nga Edreneja.

Kur tendat e fushimit të Sulltanit shtrinë hijen e tyre mbi fushën e qytetit të Manastirit, aty rendën nga të gjitha anët luftëtarët – të prirë prej fitores – për t’iu bashkuar ushtrisë perandorake, si ca lumenj të mëdhenj që lëshohen në det dhe, si dallgët e detit që venë e përplasen, u derdhën mbi Shqipëri. Aradhe të tilla secila me një mijë luftëtarë. Ku secili nga këta guximtarë, sa një mijë heronj vlen. Kasneci i gjendjes bëri të mbërrijë në veshët e mëkatarëve të pafe jehona e kërcënimit: “O milingona! Futuni nëpër shtëpi që të mos ju shkelë Solomoni me trupat e tij! (Kurani 27:18)”.

Të pafetë e mallkuar mbetën të hutuar e të çoroditur nga njoftimi i llahtarshëm i këtij sulmi të afërt dhe vajtën u strehuan nëpër malet e rrëpira e luginat e thella, duke bllokuar shtigjet. Bënë gjithë ç’mundën për t’u mbrojtur dhe kështu dëshmuan tërë kryeneçësinë e tyre për të rezistuar, duke këmbëngulur në prapësinë e tyre më të skajshme. Por luftëtarët e Sulltanit, të nxitur prej mendimit të shpërblesës hyjnore të luftës së shenjtë, si dhe të shpresës për të bërë plaçkë të madhe, përparuan në të atillë mënyrë sa që çdo mal i pakapërcyeshëm dhe çdo luginë e thellë u dukej rrafshinë e lehtë “ku nuk do të mund të shihje as ultësirë, as lartësi (Kurani 20:107)”.
Çka na duhet më shumë për të kuptuar të vërtetën e rakisë së Mehmet Fatihut ?

Kush po na e servon të keqën kombëtare ?

Kush po e pengon dikë  që të jetë mysliman ? pse nuk iu shpjegoni se për të qenë mysliman i ndershëm nuk duhet përkulur krimeve të Sulltan Mehmet Fatihut .

Çka do me thënë Fatih? Pushtues  pra , jo çlirimtar .
Pse e rreni të madh e të vogël ?
U pa e vërteta turko-serbe e tyre ! Dhe ju sot ?

A ju ka shkuar ndonjëherë mendja të lexoni diçka se çka thonë serbët për ne , pse e thonë dhe ku është qëllimi i tyre ? Sigurisht që jo sepse mashtruesi i juaj i ka të njëjtat mendime sikur ata që flasin keq për ne, sepse mashtruesit e juaj janë të varurit e tyre.

E  dini lajmin e fundit të turpit të atyre mosqofshin shqiptar ? “Arrestohen në Bavari tre kosovarë për të cilët dyshohet se kanë lidhje me rrejtin terrorist dhe kishin një makinë nga Brukseli “ lajmi i fundit nga Bavaria (http://www.focus.de/politik/deutschland/auto-kam-aus-bruessel-polizei-nimmt-drei-terrorverdaechtige-in-bayern-fest_id_5379189.html?fbc=fb-shares

Mosni vëllezer se mashtrimi i juaj do të na kushtojë shtrenjtë. Ju jeni të mashtruar !

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...