Published On: 20 Janar, 2016

Rafiz Haliti dhe Imer Aliu, akuza të ndërsjella për vrasjen e ish-komandantëve të 2001-shit

Mbrëmë në emisionin Klik Plus u zhvillua një debat i ashpër mes dy përfaqësuesve të partive politike shqiptare BDI dhe PDSH. Duke analizuar çështjet e uljeve të kërkesave shqiptare për të pranuar koalicionin me VMRO-DPMNE-në, deputeti i BDI-së Rafiz Haliti dhe ai i PDSH-së Imer Aliu filluan të akuzojnë njëri tjetrin për vrasjet e ish-komandantëve të konfliktit të 2001-shës.

“Është fakt se ne kemi ardhur në pushtet atëherë, por të jemi korrekt se atëherë, pala politike maqedonase me aminin tuaj ka investuar që ne të kemi luftë vëlla-vrasëse në Maqedoni dhe normalisht që pozicionet tona janë ulë”, tha Rafiz Haliti, BDI.

Aliu: Investimi i kujt ishte vrasja e vëllezërve tonë në Kumanovë, apo vrasja e Harun Aliut.

Haliti: Për atë duhet të hapet debat, ti e ke shumë lehtë të debatosh? Kush e vrau Xhavit Morinën?

Aliu: Kush e vrau Harun Aliun, kush i vrau 10 shqiptarë në Kumanovë?

Haliti: Tani nëse hapim temën e Brodecit dhe Kumanovës…

Aliu: I hapim të gjitha temat, ne si politikanë duhet të japim përgjegjësi për përgjegjësit tona politike, nëse s’ka gatishmëri që të flasim për çështje që s’ka një që ka kaluar nuk është aspak e përgjegjshme.

Duke folur për temën se pse dy partitë shqiptare po i mbajnë krahun VMRO-DPMNE-së, dy deputetët e partive shqiptare përsëri akuzuan njëri tjetrin për korrupsion dhe kriminalitet.

Haliti: Lideri juaj shkoi para qeverisë me dy deputetë për të votuar për VMRO-në.

Aliu: Ti je nënkryetar i parlamentit, ti një sekondë nuk e ke udhëhequr në gjuhën shqipe. Nënkryetari i qeverisë tënde është deri në fyt i zhytur në kriminalitet dhe korrupsion.

Haliti: Më i zhytur se kryetari juaj nuk mund të ketë në Maqedoni.

Aliu: Jo ai, ti je më i zhytur.

Aliti: Ju merreni me akuza të pabaza.

Aliu: Maqedonasit ju mbajnë peng pikërisht për atë korrupsion që keni kryer në institucione..

Haliti: Me më pasë mbajtë peng nuk do ta ndaloja preambulën, nuk ndaloja ndryshimet kushtetuese.

Për partitë e reja shqiptare, deputeti Haliti tha se është i gatshëm të përballet në çfarëdo kohe, ndërsa deputeti Aliu tha se për të parë nëse ata janë opozitë, duhet të shihet se si do kalojnë në zgjedhje.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...