Published On: 27 Maj, 2017

Qyteti shqiptar që u zhduk nga harta (Video)

Në një hapësirë shumë të ngushtë jo më shumë se 120 kilometra nga Tirana, shtrihet një fshat i “humbur”!

Fjala është për Grabovën, dikur një qytet që sot është fshirë nga harta.

Sipas gojëdhënave, në kohën e lulëzimit Grabova kishte rreth 2000 familje dhe një e katërta e saj e ka braktisur zonë brenda një dite në shekujt XVII-XVIII.

Në periudhën e Mesjetës ky vendbanim (qytet me 12.000 banore) ka qenë në lulëzim të plotë. Ai ishte ndërtuar nga banorët. Dëshmi të gjalla janë dhe sot prania e tri urave me gurë, njëra prej tyre e periudhës antike si dhe Kisha e Shën Nikollas (Shë Kollit).

Cila është historia e këtij vendbanimi?

Për më shumë, shikojeni dokumentarin e gazetarit Marin Mema.

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...