Published On: 30 Gusht, 2016

Qytetarët e Maqedonisë mendojnë se gjykatësit, ministrat dhe deputetët janë më të korruptuarit

Qytetarët konsiderojnë se gjykatësit, ministrat dhe deputetët janë profesionet më të korruptuara në Maqedoni. Kështu thonë rezultatet e hulumtimit të Qendrës maqedonase për bashkëpunim ndërkombëtar, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Krahasuar me vitin 2014, niveli i korrupsionit në vend është rritur kurse kundërshtimi te qytetarët, i këtij fenomeni, thuajse nuk ekziston.

Megjithëse te hulumtuesit këto rezultate nuk japin shpresa, të paktën te qytetarët ndodhë e kundërta, pasi që pikërisht te këta profesione që i konsiderojnë më të korruptuara, qytetarët kërkojnë shpëtim.

Analiza tregon se në këto rezultate ndikon përkatësia etnike dhe përcaktimi politik i qytetarëve. Mirëpo, të dhënat tregojnë se qytetarët më së shumti kanë intervenuar në raste të ndonjë dënimi nga policia; shpesh kanë dhënë ndonjë dhuratë për mjekët, duke e konsideruar si shenjë falënderimi, e jo korruptimi.

Në nivel rajonal, Maqedonia rradhitet me Bullgarinë dhe Rumaninë, për nga niveli i korrupsionit, kurse Kroacia ka notë më pozitive./Telegrafi/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...