Published On: 22 Prill, 2017

Qindra qytetarë në Shkodër kanë kërkuar njohjen e Republikës së Çamërisë (Video)

Në një manifetsim paqësor, sot në Shkodër është mbajtur manifestimi i një proteste paqësore ku kërkohej njohja e Republikës së Çamërisë, e shpallur pak muaj më parë, si bashkim i çamëve dhe arvanitasve në Greqi.

Të pranishëmve i është drejtuar kryetari i shoqatës demokratike “Çamëria”, Ali Aliu, i cili i bëri thirrje institucioneve të Shqipërisë, që ta njohin Republikën e Çamërisë nga shteti shqiptar.

Republika e Çamërisë është shpallur si konfederatë fillimisht me Greqinë, në një territor prej 17.500 kilometra katrorë tokë shqiptare, dhe në rast se Greqia përfundimisht nuk e pranon, atëherë do të shpall shkëputjen e plotë. SHQIPTARI.eu

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...