Published On: 2 Shkurt, 2016

Qeveria po i fsheh humbjet e parave të Trustit dhe privatizimit!

Begjet Pacolli

 

Atëherë, gjatë fushatës zgjedhore, kur disa liderë partiakë joshnin votuesit me premtime, gjoja se do të formonin fonde për punësim, duke u bazuar në mjetet e Trustit Pensional dhe në ato pak mjete të grumbulluara nga privatizimi i pasurisë së Kosovës, unë isha i vetmi që mundohesha me iu sqaru qytetarëve se premtime të tilla janë vetëm mashtrim dhe se një gjë e tillë nuk është e realizueshme për shkak të mungesës së padronatit mbi ato mjete.

Nga ana tjetër, unë jam tejet i shqetësuar me fatin e mjeteve të trustit, duke ditur se mjetet e trustit sot janë të investuara në shumë kompani botërore, të cilave nuk u shkojnë punët mirë, për shkak të krizës globale.

Mjafton të shihet rënia e lirë e bursave nëpër kryeqytetet financiare dhe çdo gjë është e qartë se efekti kolateral i kësaj krize ka prekur me të madhe edhe paranë e qytetarëve të Kosovës, të investuar pa kritere dhe me hamendje. Kështu ka ndodhur edhe me paratë e privatizimit.

Është interesante se Qeveria jonë heshtë para një fakti të tillë, nga mungesa e atraktivitetit biznesor, mungesa e ideve, mungesa e aftësive manaxheriale etj.

Tregojuni popullit çka po bëhet me mjetet e tyre, ju lutem!!!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...