Published On: 20 Janar, 2016

Qeveria planifikon ta rishikojë TVSH-në

Ekzekutivi i vendit ka në plan që gjatë 2016-s të prekë në taksa, shkruan sot Koha Ditore.

Nuk e ka precizuar nëse do ta ulë apo do ta rrisë Tatimin mbi Vlerën e Shtuar (TVSH), mirëpo e ka përmendur rishikimin.
E dhëna është evidentuar në një raport përmbledhës për Planin e punës të Qeverisë për vitin 2016, e që në fundvit i është dorëzuar kryeministrit Isa Mustafa dhe zëvendësit të tij, Hashim Thaçi.

“Do të rishikohet vlera e TVSH-së, si dhe do të ndiqen masa për lirimet nga pagesa e TVSH-së për importet”, thuhet në këtë raport.
Në agjendën legjislative për këtë vit fare nuk është përfshirë ndryshimi e plotësimi i Ligjit për TVSH-në.

Por ndryshimet ligjore të bëra vitin e shkuar përmbajnë një dispozitë, nëpërmjet së cilës ministrit të Financave i lihet në mundësi që të nxjerrë një akt nënligjor për zgjerimin dhe zvogëlimin e një liste produktesh ushqimore dhe furnizimesh me normë të reduktuar të TVSH-së.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...