Published On: 17 Janar, 2016

Qeveria nuk i beson kushtetueses për Asociacionin, kërkon ekspert për interpretim (video)

  • Qeveria kërkon ekspert të interpretoj vendimin e Gjykatës Kushtetuese në lidhje me Asociacionin e Komunave me shumicë serbe dhe të hartoj statutin e këtij asociacioni.

Kjo vjen, pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, se marrëveshja për Asociacioni e Komunave me shumicë serbe, nuk është në pajtim të plotë më Kushtetutën e Republikës së Kosovës.
Bajram Gecaj, zëvendësministër i administrimit të pushtetit lokal, i ka thënë Tribuna Channel se për këtë çështje janë duke e themeluar një grup ekspertësh ligjorë.
Ftesës së kryeministrit në mënyrë publike për pjesëmarrje të opozitës në këtë grup, Gecaj tha se nuk kanë marrë një përgjigjeje pozitive.
Profesori i së drejtës kushtetuese Flamur Hyseni, thotë se interpretimi i vendimit të Gjykatës Kushtetuese do të thotë që grupi i eksperteve do të merret me përpilimin e statutit duke e mbështet saktë në kuptimin e aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...