Published On: 17 Prill, 2016

Qeveria shqiptare protestonte në Lidhjen e Kombeve, e babai i Haxhi Lleshit punonte për serbët


Çezar Ndreu

Protesta e Qeverisë Shqiptare në Lidhjen e Kombeve në Gjenevë me 7 korrik 1921 nga ku Fan Noli si përfaqësues i Delegacionit shqiptar i ankohet Lidhjes për ndërhyrjet e qeverisë serbe në veri të Shqipërisë.

Halit Lleshi bashkëpunëtor me ushtrinë serbo-kroate-sllovene kundër shqiptarëve me 1200 trupa serbe në Shqipëri.
Haliti është i jati i Haxhi Lleshit…
Ishte lufta e Lanë Lurës!
Ku Dibranët dhe Elez Isufi ju dhanë një grusht turinjve jugo-sllavëve për 4 muaj është dhe me 31 Dhjetor çliruan qytetin e Peshkopisë dhe përgjithmonë nxorën nga kufijtë e 1913-ës ushtrinë serbe.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...