Published On: 8 Janar, 2016

Qeveria mbledhje urgjente për AXOS’in (DOKUMENT)

Qeveria e Kosovës është duke mbajtur mbledhje urgjente, ku është duke diskutuar për propozim-vendimin për autorizimin e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik që t’i paguajë shpenzimet  administrative në kontekstin e ngritur nga kompania ACP AXOS. Kjo kompani i do së paku 50 milionë € nga Qeveria për dështimin e privatizimit të PTK’së

Në dokumentin e siguruar nga Gazeta Express shkruan se Qeveria është e interesuar të angazhojë kompaninë ligjore “Patton Boggs” për ndërmarrjen e veprimeve procedural-përgatitore me karakter urgjent pranë Qendrës Ndërkombëtare për Zgjedhjen e Kontesteve Investive (ICSID), në çështjet e ngritura nga kompania “ACP AXOS” lidhur me privatizimin e Postës dhe Telekomit të Kosovës.

AXOS ishte kualifikuar për t’i blerë 75 për qind të aksioneve të PTK’së në vlerë prej 277 milionë euro.

Procesi i privatizimit ishte ndërprerë nga Qeveria dhe Kuvendi kur gjithçka po shkonte drejt përfundimit, derisa në këtë garë ishte kualifikuar AXOS si fituese e tenderit. Kishte mbetur vetëm edhe të nënshkruhej kontrata pas miratimit të raportit të Qeverisë në Kuvend./GazetaExpress/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...