Published On: 30 Mars, 2016

Qeveria ia fali katër hidrocentrale konsorciumit “Çalik-Limak”

Qeveria e Kosovës ia kishte falur katër hidrocentrale konsorciumit turk “Çalik- Limak”.

Këto hidrocentrale, që ishin pronë publike, janë shitur së bashku me Distribucionin dhe Furnizimin në vitin 2012, për një shumë prej 26.3 milionë eurove, shkruan sot Koha Ditore.

Në tri nga katër hidrocentralet e privatizuara, koncesionari ka investuar rreth 10 milionë euro për rivitalizimin e tyre.

“Çalik-Limak” sipas kontratës për shitblerje me Qeverinë, është pronare e katër hidrocentraleve që së bashku kanë një kapacitet të instaluar prej 11 megavatesh. Përfshirja e tyre në procesin e privatizimit ka qenë jotransparente dhe është mbajtur e fshehur nga publiku.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...